Святе Письмо з розважанням на 15 травня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 15 травня

          Діяння Апостолів 6:1-7

          1 Тими ж днями, коли учнів ставало дедалі більше, зчинилось нарікання гелленістів на євреїв, що вдів їхніх занедбано в щоденній службі. 2 Тоді дванадцятеро прикликали громаду учнів і сказали: «Не личить нам лишити слово Боже і при столах служити. 3 Нагледіть собі, отже, з-поміж вас, брати, сімох мужів доброї слави, повних Духа та мудрости, а ми їх поставимо для цієї служби; 4 самі ж ми будемо пильно перебувати у молитві і служінні слова.» 5 Вподобалось це слово всій громаді й вибрали Стефана, мужа, повного віри і Святого Духа, Филипа, Прохора, Ніканора, Тимона, Пармена та Миколая, прозеліта з Антіохії, 6 і поставили їх перед апостолами і, помолившись, поклали на них руки. 7 І росло слово Боже та множилось число учнів у Єрусалимі вельми, і велика сила священиків були слухняні вірі.

          Євангелія від Марка 15:43-16:8

          43 Йосиф Ариматейський, поважний радник, що й сам очікував Божого Царства, прибув і, сміливо ввійшовши до Пилата, попросив тіло Ісуса. 44 Пилат же здивувався, що вже вмер; і прикликавши сотника, спитав його, чи давно помер. 45 Довідавшись від сотника, він видав Йосифові тіло; 46 а Йосиф, купивши полотно, зняв його, обгорнув полотном і поклав його у гробі, що був висічений у скелі; потім прикотив камінь до входу гробу; 47 Марія ж Магдалина й Марія, мати Йосифа, дивились, де його покладено. 1 Якже минула субота, Марія Магдалина, Марія, мати Якова, та Саломія купили пахощів, щоб піти та намастити його. 2 Рано-вранці, першого дня тижня, прийшли вони до гробу, як сходило сонце, 3 та й говорили між собою: “Хто нам відкотить камінь від входу до гробу?” 4 Але поглянувши, побачили, що камінь був відвалений, – був бо дуже великий. 5 Увійшовши до гробу, побачили юнака, що сидів праворуч, одягнений у білу одежу, – і вжахнулись. 6 А він до них промовив: “Не жахайтеся! Ви шукаєте Ісуса Назарянина, розп’ятого Він воскрес, його нема тут. Ось місце, де його були поклали. 7 Але йдіть, скажіть його учням та Петрові, що випередить вас у Галилеї: там його побачите, як він сказав вам.” 8 І вони, вийшовши, втекли від гробу, бо жах і трепет огорнув їх, і нікому нічого не сказали, бо боялися.


          Сьогодні знову згадуємо про Воскресіння. А також про тих людей, які були біля Ісуса, та інших, що не бачили Його, але теж стали Його послідовниками.

          Йосиф Ариматейський, який не боявся прийти до Пилата.

          Марія Магдалина, Марія, мати Йосифа, Марія, мати Якова, Саломія – жінки, які сміливо шукали Христа.

          Дванадцять апостолів, які вже не боялися Воскресіння нічого і розповідали про Ісуса всім в Єрусалимі.

          Стефан, Филип, Прохор, Ніканор, Тимон, Пармен та Миколай, що стали першими дияконами Христової Церкви.

          Насправді, це одиниці порівняно з усім населеням Єрусалима, а, тим більше, всієї землі. Але їм, поволі зростаючи в кількості, вдалось неможливе: донести християнство на всі континенти.

          Ми теж буваємо одні. Нас – небагато. Що ми можемо зробити?

          Як свідчить історія – ми можемо багато, бо ми – не самі.

          Боже! Нехай моя віра в Тебе додасть мені віри в себе та в мої добрі починання! Амінь

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.