Святе Письмо з розважанням на 18 травня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 18 травня

          Діяння Апостолів 8:18-25

          18 Якже побачив Симон, що через накладання апостольських рук дається Дух, приніс їм гроші 19 і каже: «Дайте й мені таку владу, щоб той, на кого я покладу руки, прийняв Святого Духа.» 20 Петро ж сказав до нього: «Срібло твоє нехай з тобою буде на погибіль, бо ти за гроші думав придбати дар Божий. 21 Нема тобі у цій справі ні частки, ні спадщини, бо твоє серце не праве перед Богом. 22 Покайся, отже, за лукавство своє і проси Господа, може буде відпущена тобі ця думка твого серця; 23 бо ти, як бачу, в гіркій жовчі і путах неправди.» 24 А Симон відповів, кажучи: «Моліться ви до Господа за мене, щоб на мене ніщо не найшло з того, що ви сказали.» 25 Отож, вони, засвідчивши і звістивши слово Господнє, повернулися в Єрусалим, і благовістили чимало сіл самарійських.

          Євангелія від Йоана 6:35-39

          35 Ісус же їм: «Я – хліб життя. Хто приходить до мене – не голодуватиме; хто в мене вірує – не матиме спраги ніколи. 36 Та я сказав був вам: Ви й бачили мене, а не віруєте. 37 Усе, що Отець мені дає, прийде до мене, і того, хто до мене прибуде, я не відкину; 38 бо зійшов я з неба не для того, щоб волю власну чинити, а волю того, хто мене послав. 39 Оце ж воля того, хто мене послав: щоб з усього, що він дав мені, я нічого не погубив, лише воскресив його останнього дня.


          Христос неначе тримає у Своїх руках нас усіх. Наше завдання – не випручатися з Його рук;)

          А іноді – так хочеться! Так прагнеться неначе свободи, волі від усіх умовностей, заповідей і правил, хочеться наробити дурниць, бо кажуть люди: а коли робити дурниці, як не в молодості? Потім – причепиш себе до обов’язків – і вже нікуди не дінешся! А зараз – пий, гуляй, веселись, вибирай і не дуже думай.

          Але буває таке, що минулого не повернеш. Що можна зіпувати собі дуже багато цінного: здоров’я, сімейні стосунки, репутацію, кар’єру. Так, покаятися і навернутися можливо, але в минуле- вже не повернешся, тож деякі плоди необдуманих вчинків будуть тобі нагадуватися у найневідповідніші миті життя…

          Чи не краще не “вириватися на свободу” від Бога? А бути біля Нього, щоб відчувати Його, а Він – нас бачить все одно завжди, не забули? І вчасно почути: дитино, не роби дурниць. Мої заповіді – не неволя, а навпаки – шлях до справжньої свободи, коли ти після одного вибору зможеш мати новий вибір, а не глухий кут.

          Ісусе! Тримай мене міцно в Своїх руках! Амінь

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.