Святе Письмо з розважанням на 13 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 грудня

          Перше послання апостола Павла до Tимотея 1, 8-14.

          8. Ми знаємо, що закон добрий, коли хто уживає його за законом, 9. відаючи, що закон дано не для праведника, але для беззаконних, непокірних, безбожних, грішників, нечестивих, нечистих, батьковбивців та матеревбивців, душогубців, 10. розпусників, мужоложців, людоловів, забріханців, кривоприсяжників і для всіх інших, що противляться здоровому навчанню, 11. згідно з євангелієм слави блаженного Бога, яке мені було доручено.

          12. Дяку складаю тому, хто мені дав силу: Христу Ісусу, Господеві нашому, бо він визнав мене вірним, поставивши на службу: 13. мене, що спершу був хулителем, гонителем і насильником; але мене помилувано, бо я, не відаючи, діяв у невірстві. 14. Благодать же Господа нашого надмірно вилилась на мене з вірою і любов’ю, що в Христі Ісусі.

          Євангеліє від Луки 14, 25-35.

          28. Хто бо з вас, коли захоче будувати башту, не сяде перше й не обрахує видатків, чи має чим кінчити, 29. щоб часом, як поставить підвалину та не зможе скінчити, усі, що бачитимуть те, не почали сміятися з нього, 30. кажучи: цей чоловік узявся будувати, та не міг закінчити.

          31. Або який цар, ідучи війною на іншого царя, не сяде перш та не роздумає, чи може з десятьма тисячами стати проти того, хто йде з двадцятьма тисячами на нього? 32. Коли ж не може, як той ще далеко, шле посольство і просить миру.

          33. Так і кожний з вас, хто не зречеться всього, що має, не може бути моїм учнем.

          34. Сіль – річ добра, але коли сіль звітріє, чим її приправити? 35. Ні в землю, ні на гній вона більш не придатна: її геть викидають. Хто має вуха слухати, хай слухає.


          Чи зможу я завершити ту справу, яку розпочав? Чи кожного разу ми запитуємо себе про це, коли у щось хочемо “вплутатися”?

          Людина може прагнути багато чого: нові ідеї, ініціативи, але, мабуть, має розуміти: чи дійсно я зможу присвятити цьому всього себе? Чи частинку? Чи половинку? Чи вистачить мені часу, натхнення і жертовності? Чи зумію знаходити в собі сили долати труднощі і вдячність до Бога за те, що маю?

          Часто у ключових моментах життя ми вчиняємо необдумано. Вибір спеціальності, вибір дружини чи чоловіка, вибір роботи. Іноді з добрими намірами ми приходимо до краху. Чому так стається? Частіше за все – саме через хибні мотиви. Слава, гроші, статус, краса – все минає. А не минає лише справжнє покликання і справжня любов.

          Боже! Навчи мене робити відповідальний вибір та з належною увагою ставитися до тих, хто на мене покладається, в тому числі до Тебе!

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.