Святе Письмо з розважаннями на 17 липня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважаннями на 17 липня

          Перше Послання Апостола Павла до Корінтян 5, 9 – 6, 11.

          9. Браття, я писав вам у листі не мати зносин з розпусниками. 10. Це не про розпусників цього світу взагалі, чи то зажерливі, чи грабіжники, чи ідолопоклонники, бо вам довелося б вийти з цього світу; 11. але писав я вам, щоб ви не мали зносин з тим, хто, називаючи себе братом, є розпусник чи зажерливий, чи ідолопоклонник, чи злоріка, чи п’яниця, чи грабіжник; з таким – навіть не їсти. 12. Чого б я мав судити тих, що зовні? Хіба ви не судите своїх? 13. Тих же, що зовні, буде Бог судити. Виключіть поганця з–поміж себе.

          1. Хіба хто з вас, маючи справу до іншого, насмілиться судитись перед неправедними, замість перед святими? 2. Хіба не знаєте, що святі будуть судити світ? А коли ви будете світ судити, хіба ви недостойні судити куди менші справи? 3. Хіба не знаєте, що ангелів будемо судити? Оскільки більше дрібні справи! 4. Коли, отже, маєте суди про дрібні справи, настановляєте судцями таких, яких за ніщо вважається у Церкві. 5. Кажу це вам на сором. Хіба нема між вами ні одного мудрого, що міг би розсуджувати між братами своїми? 6. А тут брат з братом судиться, і то перед невірними! 7. Це взагалі вже для вас пониження, що судитеся між собою. Чого б вам краще не терпіти кривди? Чого б вам краще не зазнавати кривди? 8. Та ви, навпаки, самі чините несправедливість і кривду, та ще й братам!

          9. Хіба не знаєте, що неправедні Царства Божого не наслідять? Не обманюйте себе самих: ні розпусники, ні ідолопоклонники, ні чужоложники, ні розгнуздані, ні мужоложники, 10. ні злодії, ні зажерливі, ні п’яниці, ні злоріки, ні грабіжники Царства Божого не наслідять. 11. І такими з вас деякі були; та ви обмились, та ви оправдались іменем Господа Ісуса Христа й Духом нашого Бога.

          Євангеліє від Матея 13, 54–58.

          54. В той час прийшов Ісус у батьківщину свою і навчав людей у їхній синагозі, так що вони дивувалися і говорили:

          – Звідкіля в нього ця мудрість і сила чудодійна? 55. Хіба він не син теслі? Хіба не його мати зветься Марія, і його брати Яків, Йосиф, Симон та Юда? 56. І його сестри хіба не всі між нами? Звідки ж йому це все?

          57. І вони брали йому це за зле. Ісус же сказав їм:

          – Пророк не має пошани лише в своїй батьківщині та в себе вдома.

          58. І не зробив там багато чудес через їхню невіру.

           


          Якби ми мали таких фахівців як там… Якби в нас були такі ж можливості, як мають вони… Якби нам допомагали та підтримували, як підтримують їх…

          Такі „якби“ досить часті й їх кількість зростає в міру того, як бачимо, що мали б докладати більше зусиль для розвитку, коли треба більше працювати. Звичайно, найпростіше шукати виправдання у цих „якби“, адже вони можуть перекрити нашу лінь, неспроможність і навіть байдужість. Воно ж якось працює, то й добре.

          Кажуть, потенціал нашого народу настільки потужний, що українськими фахівцями захоплюються у світі, вони часто стають провідними у багатьох галузях. Натомість тут, серед маси людей, яким і так не зле, вони непотрібні, нецікаві, бо на їхньому фоні ті, яким зона власного комфорту цінніша, аніж поступ спільної справи, виглядають так, як мають виглядати. „Пророк не має пошани лише в своїй батьківщині та в себе вдома“ (Мт. 13,57) — Христова істина, яка, на жаль, не втрачає актуальності, незважаючи на весь прогрес довкола.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.