Святе Письмо з розважанням на 9 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 9 серпня

          Перше Послання Апостола Павла до Корінтян 16, 4-12.

          4. Браття, коли буде потрібно мені піти, вони підуть зо мною.

          5. Прийду ж до вас, як Македонію перейду, бо я крізь Македонію переходжу. 6. У вас, може, зупинюсь або й перезимую, щоб ви мене провели, куди я піду. 7. Я вас не хочу бачити тепер лиш мимоходом; надіюсь бо деякий час у вас пробути, як на те воля Господня. 8. В Ефесі пробуду до П’ятдесятниці, 9. бо великі й широкі двері мені там відчинились, і противників багато.

          10. Як прийде Тимотей до вас, глядіть, щоб був у вас без страху, бо він, як і я, робить діло Господнє. 11. Нехай, отже, ніхто ним не легковажить; і відпровадьте його в мирі, щоб прийшов до мене, бо я з братами його чекаю. 12. Щождо брата Аполлоса, я дуже його просив, щоб він пішов до вас із братами, та він ніяк не хотів прибути тепер. Прийде, як буде догідний час.

          Друге Послання Апостола Павла до Тимотея 2, 1-10.

          1. Сину Тимотею, зміцнюйся у благодаті, що в Христі Ісусі. 2. Що ти чув від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, які будуть здібні й інших навчити. 3. Перенось, отже, зо мною труди як добрий воїн Христа Ісуса. 4. Ніякий вояк не встряває у справи життя цього, як хоче догодити тому, хто його найняв на службу. 5. І коли хто бореться, не отримує вінка, як не бореться згідно з правилами. 6. Хліборобові, що працює, належиться перша частка у плодах. 7. Зрозумій, що кажу, і Господь дасть тобі розуміння у всьому.

          8. Пам’ятай про Ісуса Христа, що воскрес із мертвих, з роду Давида, згідно з моїм євангелієм, 9. за яке я страждаю аж до кайданів, немов злочинець. Але слова Божого зв’язати не можна. 10. Тому все терплю ради вибраних, щоб і вони осягли спасіння, що в Христі Ісусі, з вічною славою.

          __________

          Євангеліє від Матея 21, 28-32.

          28. Сказав Господь притчу оцю: Один чоловік мав двох синів.

          Звернувшись до першого, він мовив:

          – Піди, дитино, нині працювати у винограднику.

          29. Той озвався:

          – Піду, Господи.

          І не пішов.

          30. Звернувшись до другого, сказав так само. А цей відповів:

          – Не хочу.

          Але, потім розкаявшись, пішов.

          31. Котрий з двох учинив волю батька?

          – Останній, – відповіли ті.

          Тоді Ісус сказав їм:

          Істинно кажу вам, що митарі й блудниці вас випереджають у царстві Божім. 32. Прийшов бо був до вас Іван дорогою правди, та ви не повірили йому; митарі і блудниці повірили йому, а ви, бачачи це, навіть потім не розкаялися, щоб повірити йому.

          Євангеліє від Йоана 15, 17 – 16, 2.

          Сказав Господь своїм учням:

          17. Це вам заповідаю: щоб ви любили один одного.

          18. Вас ненавидить світ – знайте, що він мене перше, ніж вас, ненавидів. 19. Як би ви були від світу, світ своє любив би. А що ви не від світу, бо я вибрав вас від світу, тому світ вас ненавидить. 20. Згадайте слово, що я був сказав вам: слуга не більший від пана свого. Якщо переслідували мене, переслідуватимуть і вас; і якщо слово моє зберігали, зберігатимуть і ваше. 21. Та все те робитимуть вам за моє ім’я, не знають бо того, хто послав мене. 22. Якби я не прийшов був і не говорив до них, гріха не мали б. Але тепер вони виправдання за їхній гріх не мають. 23. Хто ненавидить мене, і Отця мого ненавидить. 24. Якби я не чинив був серед них діл, яких ніхто інший не чинив, гріха не мали б. Тепер же й бачили й зненавиділи – і мене й Отця мого. 25. Але щоб здійснилося слово, що написане в законі їхньому: ненавиділи вони мене без причини. 26. Як прийде Утішитель, якого зішлю вам від Отця, Дух істини, який від Отця походить, він свідчитиме про мене. 27. Та й ви свідчитимете, бо ви зо мною від початку.

          1. Сказав я вам те, щоб ви не зневірилися. 2. Вас виключать із синагог, і настане година, коли кожен, хто вас убиватиме, гадатиме, що служить Богові.

          __________

          Але слова Божого зв’язати не можна

          Нам може здаватися, що обставини життя не сприяють нашому розвитку. Що ми не на своєму місці, не з тими людьми, невчасно. Але Бог завжди знає, куди й коли нас скерувати, і якщо ми прислухатимемся до Нього – завжди будемо там і з тими, де треба. І саме там ми, Божі діти, зможемо своїми вчинками свідчити, ким ми є, і станемо Богові в пригоді. Головне – сприймати всі варіанти в мирі й усвідомленні, що Бог не просто так нас сюди привів, і що з Ним ми – зможемо.

          Один мудрий священик казав, що найкраща проповідь – це наше життя. І які добрі речі ми б комусь не говорили – якщо наші вчинки розходитимуться зі словами, ніхто нам не повірить, ніхто не побачить Бога у нашому житті.

          Це вам заповідаю: щоб ви любили один одного.

          Хто, як не християнин. має з любов’ю ставитися до іншого християнина? Коли ми згадаємо, що ми всі – наче в одному човні, то не розхитуватимемо його і не сіятимемо деструктив у ряди тих, що в ньому.

          У човні, який пливе далеко, бувають люди різного покликання. Хтось у цей момент працює веслами, хто – ловить рибу, щоб усіх прогодувати,  хтось – відпочиває. І якщо кожен шануватиме іншого – човен допливе.

          А море буває таким бурхливим… Не втратьмо любов один одного навіть у найбільшу бурю!

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.