Святе Письмо з розважанням на 11 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 11 серпня

          Друге Послання Апостола Павла до Корінтян 1, 12-20.

          12. Браття, слава наша – свідоцтво нашої совісти, як ми поводились у світі, зокрема щодо вас, у святості й щирості Божій, не в мудрості тілесній, а в Божій благодаті. 13. Бо іншого вам не пишемо, як тільки те, що читаєте й розумієте, і надіюся, що зрозумієте це вповні, 14. як вже зрозуміли нас почасти, що ми – ваша слава, як і ви – наша в день Господа нашого Ісуса Христа.

          15. І бувши певен цього, я хотів прийти до вас скорше, щоб удруге ви мали радість, 16. потім від вас перейти в Македонію і знову з Македонії прийти до вас, щоб ви мене вирядили в Юдею. 17. Хіба я, маючи те на думці, поводивсь легковажно? Чи те, що я задумую, задумую по-тілесному, так що в мені одночас пробуває і «Так, Так», і «Ні, Ні»? 18. Бог мені свідок, що наше слово до вас не є «Так» і «Ні». 19. Бо Син Божий, Ісус Христос, що ми вам проповідували – я, Сильван і Тимотей – не був «Так» і «Ні»: в ньому було «Так». 20. Скільки бо обітниць Божих у ньому – «Так»; і тому через нього «Амінь» Богові на славу через нас.

          __________

          Євангеліє від Матея 22, 23-33.

          23. В той час приступили до Ісуса садукеї, що кажуть, ніби нема воскресіння, і спитали його:

          24. – Учителю, Мойсей сказав: коли хто вмре бездітним, нехай брат його одружиться з його жінкою і дасть потомство братові своєму. 25. Було в нас сім братів. Перший, одружившись, умер, не маючи потомства, і зоставив свою жінку братові своєму. 26. Так само і другий, і третій – аж до сьомого. 27. Нарешті, після всіх померла й, жінка. 28. У воскресінні, отже, котрого з сімох буде жінка? Всі бо мали її.

          29. Ісус у відповідь сказав їм:

          – Помиляєтеся, бо не знаєте ні Писання, ні Божої сили. 30. У воскресінні не женяться і не виходять заміж, але будуть як ангели на небі. 31. А щодо воскресіння мертвих, то хіба ви не читали слова Божого, яке вам каже: 32. Я – Бог Авраама, Бог Ісаака і Бог Якова. Бог – не мертвих, але живих!

          33. І чувши це, народ дивувався його навчанню.

          __________

          Ми – ваша слава, як і ви – наша

          Так по-людськи приємно: знати близько когось знаменитого. Славетні люди: чи то митці, чи науковці, чи то духовні особи стають натхненням нашого життя. Ми бачимо, чого можна досягти, а деколи просто хвалимося, що маємо можливість перебувати у “тіні слави”.

          Авторитети стають немовби нашою особистою гордістю, частинкою нашого життя, яку ми демонструємо іншим людям. Але лиш тоді ця слава помножиться, якщо ми продовжимо їхню справу: жити повним життям, у натхненні, творчості чи молитві. І тоді з гордістю, коли нас хвалитимуть, зможемо сказати, хто є нашим вчителем, наставником. І якщо ми будемо дійсно достойними послідовниками то так само з гордістю про нас колись говоритимуть як про учнів.

          Бог, якщо ми Йому дозволяємо, щодня чогось нас вчить. Нехай ці уроки проходять із користю, щоб коли нас спитають: чому ти такий (творчий, невтомний, побожний),   ми з радістю сказали, Хто є нашим авторитетом. І так само радісно Бог зустріне нас у Своєму Царстві.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.