Святе Письмо з розважаннями на 10 вересня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважаннями на 10 вересня

          Друге Послання Апостола Павла до Корінтян 1, 21 – 2, 4.

          21. Браття, той, хто утверджує нас з вами у Христі і хто помазав нас, то Бог, 22. який поклав на нас свою печать і дав у наші серця завдаток Духа.

          23. Я ж призиваю Бога на мою душу, що я, щадячи вас, не прийшов більш у Коринт. 24. Не наче б ми панували над вашою вірою, але ми хочемо співпрацювати вам на радість; бо ви щодо віри стоїте твердо.

          1. Я постановив не приходити до вас знов у смутку; 2. бо коли я вам завдаю смутку, хто мене розважить, як не той, що зазнає від мене смутку? 3. Написав я, отже, щоб, коли прийду, не мати смутку від тих, від кого мені належалася б радість; бо я відносно вас певний, що моя радість – радість усіх вас. 4. З великого бо горя та туги серця писав я вам, і крізь ревні сльози, не щоб ви сумували, але щоб знали мою любов до вас надмірну.

          Євангеліє від Матея 22, 1-14.

          1. Сказав Господь притчу оцю:

          2. Царство небесне схоже на царя, що справив своєму синові весілля. 3. Він послав своїх слуг кликати запрошених на весілля, але вони не хотіли прийти. 4. Тоді він знову послав інших слуг, кажучи:

          – Скажіть запрошеним: ось я зготував обід мій, зарізано волів та годовану худобу, все готове, ідіть на весілля.

          5. Та вони ним знехтували й пішли геть, хто на власне поле, хто до свого крамарства; 6. інші ж, схопивши слуг, знущалися з них і вбили. 7. Розгнівався цар і вислав військо, яке вигубило тих убивців, а їхнє місто спалило. 8. Тоді він мовив своїм слугам:

          – Обід готовий, але запрошені були негідні. 9. Підіть, отже, на роздоріжжя, і кого лише здибаєте, кличте на весілля.

          10. Вийшли ці слуги на дороги й зібрали всіх, кого тільки спіткали, і злих і добрих, так що весільна світлиця була повна гостей. 11. Як же ввійшов цар, щоб подивитися на гостей, побачив там чоловіка, що не був убраний у весільну одіж, 12. і сказав до нього:

          – Як ти ввійшов сюди, друже, не маючи весільної одежі?

          13. Той мовчав. Тоді цар промовив до слуг:

          – Зв’яжіть йому ноги й руки й киньте геть у темряву кромішню. Там буде плач і скрегіт зубів.

          14. Багато бо покликаних, але мало вибраних.


           Мт. 22, 1-14. «Багато бо покликаних, але вибраних мало»

          Спромогтися розпізнати, усвідомити і відповісти на Господнє запрошення. Це чи не найважливіше для кожного християнина. Зуміти вірити так глибоко, щоб почути Боже слово, скероване саме до тебе і спромогтися гідно відреагувати, відповісти, зрозуміти, що цей поклик перш за все задля нас.

          Розуміти, що це не мусить бути якась особлива хвилина, чи який знаменний час, а Господь кличе і очікує нас постійно. Та не завжди ми хочемо це чути. Здебільшого заклопотані власними справами, не маємо часу для думки про Бога, не готові спілкуватися, не годні підібрати особливих слів, хоча Він їх не потребує. А очікує простої розмови — коли нам весело чи коли сумуємо, коли заклопотані чи в час відпочинку. Господь запрошує на спілкування завжди. В Нього для кожного завжди є час.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.