Святе Письмо з розважанням на 20 вересня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 вересня

          Послання Апостола Павла до Галатів 6, 2-10.

          2. Браття, носіте тягарі один одного, і так виконаєте закон Христа. 3. Як хто гадає, що він є чимсь, бувши нічим, обманює себе самого. 4. Кожен нехай добре провіряє своє діло, і тоді матиме чим хвалитися тільки в собі, а не в іншому. 5. Кожний бо власний тягар нестиме,

          6. Хто вчиться слова, хай ділиться своїм добром з тим хто його навчає. 7. Не обманюйте себе самих: з Богом жартувати не можна. Що хто сіє, те й жатиме. 8. Хто бо сіє в тілі, той з тіла жатиме зотління; хто ж сіє в дусі, той від духа жатиме життя вічне. 9. Робімо добро без утоми; у свою пору, як не підупадемо, жатимемо. 10. Отже, поки маємо час, робімо добро всім, а зокрема братам у вірі.

           

          Євангеліє від Марка 7, 14-24.

          14. В той час Ісус, прикликавши народ, промовляв до нього:

          15. – Слухайте мене всі й розумійте! Нема нічого зовнішнього для людини, що, входячи в неї, могло б її осквернити; те, що виходить з людини, те осквернює людину. 16. Хто має вуха слухати, хай слухає.

          17. І коли він увійшов до хати, дальше від народу, учні спитали його про притчу. 18. Він каже їм:

          – І ви ще такі недотепні? Не розумієте, що все, що входить у людину ззовні, не може її осквернити? 19. Воно бо не входить в її серце, лише в живіт і виходить геть на належне йому місце.

          20. Таким чином, він об’явив чистими всі страви. Сказав, що те, що виходить з людини, те осквернює людину. 21. З нутра бо, з серця людини, виходять недобрі намисли, розпуста, злодійство, душегубство, 22. перелюби, загребущість, лукавство, обман, безсоромність, заздрий погляд, наклеп, гордість, безум. 23. Уся ця погань виходить із нутра й осквернює людину.

          24. І вирушивши звідти, пішов у сторони Тиру та Сидону. Увійшовши ж в один дім, не хотів, щоб довідався хто про те, але не міг окритися.


          Робімо добро без утоми; у свою пору, як не підупадемо, жатимемо. Отже, поки маємо час, робімо добро всім, а зокрема братам у вірі.

          Скільки світла і який потужний заряд мотивації несуть ці прості рядки зі Святого Письма. І як далеко їх сенс видається тоді, коли жахлива погода, щоденна робота, яке не завжди приносить радість, обурені люди у громадському транспорті, незгоди…

          Але робімо добро, поки маємо час…

          Чому майже повсюди на бігбордах, рекламках знайдемо лише найрізноманітніші заклики до покупки того, того чи того, бо вони здатні зробити нас найкрасивішими, наймоднішими і взагалі най?

          І от ми їдемо в “най” – одязі, аксесуарах, авто тощо, але з потусклими, замальованими, загримасиними обличчями.

          Бо світ не може визнати, що матеріальне не є пріоритетним, саме по собі воно не здатне запалити вогників у наших очах.

          Ми щасливі, коли робимо те, до чого покликані – розносимо світло любові, від якої народжені. І цього часу всього ж так небагато…

          Сьогодні є для того, щоб зробити щось добре, не забуваймо про це.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.