Святе Письмо з розважаннями на 22 вересня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважаннями на 22 вересня

          Послання Апостола Павла до Ефесян 1, 7-17.

          7. Браття, маємо відкуплення кров’ю Христовою, відпущення гріхів, згідно з багатством його благодаті, 8. яку він вилляв на нас щедро у всій мудрості та розумі. 9. Він, за своїм благоволінням, дав нам пізнати тайну своєї волі, яку був ухвалив наперед, 10. щоб, коли настане повнота часів, здійснити її: зібрати у Христі під однією головою все, небесне і земне.

          11. У ньому ми також стали наслідниками, призначеними наперед заміром того, хто все чинить за радою своєї волі, 12. щоб ми були на хвалу його величі, ми, що вже раніш були нашу надію поклали на Христа. 13. У ньому й ви, – почувши слово правди, благовість вашого спасіння, в яке ви повірили, – були позначені печаттю обіцяного Святого Духа, 14. що є завдатком нашого насліддя для повного визволення викуплених, на хвалу його величі.

          15. Тому і я, почувши про вашу віру в Господа Ісуса і про любов до всіх святих, 16. не перестаю дякувати за вас у моїх молитвах, 17. щоб Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам духа мудрости та об’явлення, щоб його пізнати добре.

          Євангеліє від Марка 8, 1-10.

          1. В той час, як знову була сила народу, а не мали що їсти, закликав учнів і каже їм:

          2. – Жаль мені цих людей, ось вони уже три дні зі мною, і не мають що їсти. 3. Коли відпущу голодних додому, ослабнуть у дорозі; деякі бо з них прийшли здалека.

          4. Учні йому відповіли:

          – Звідкіль хто міг би нагодувати їх хлібом тут у пустелі?

          5. Він спитав їх:

          – Скільки маєте хлібів?

          – Сім, – відповіли.

          6. Тоді він велів народові сісти на землю і, взявши сім хлібів та воздавши хвалу, розламав їх і дав учням, щоб роздавали, і вони роздавали народові. 7. Мали вони також кілька рибок; він благословив їх і наказав теж роздати. 8. І вони їли й наситились, і зібрали сім кошів кусків, що зостались. 9. Було їх яких чотири тисячі. І відпустив їх. 10. Ввійшовши відразу в човен з учнями, прибув у Далманут-край.


          Любити по-справжньому — це вболівати, співпереживати, турбуватися. Правдива любов не минає. Вона, на противагу захопленням, не сліпа і не егоїстична, а турботлива.

          Якщо любимо людину по-справжньому, то клопочемося, щоб вона гартувала свою силу волі проти гріхів, щоб могла протистояти спокусам. Правдива любов дбає не лише про затишок земного життя, про матеріальний достаток, але й щоб людина, яку любимо мала шанс отримати Господній дарунок вічного життя.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.