Святе Письмо з розважанням на 7 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 жовтня

          Перше Послання Апостола Павла до Корінтян 15, 39-45.

          39. Браття, не кожне тіло таке саме тіло, але інакше тіло в людей, інакше тіло тварини, інакше тіло у птиць і інакше у риб. 40. Є тіла небесні й тіла земні, і інакший блиск небесних, інакший блиск земних. 41. Інакший блиск сонця, інакший блиск місяця, інакший блиск зір, ба навіть зоря від зорі різниться блиском. 42. Так само й воскресіння мертвих: 43. сіється в тлінні, встає у нетлінні; сіється в безчесті, встає у славі; сіється в безсиллі, встає у силі; 44. сіється тіло тваринне, встає тіло духовне. Якщо є тіло тваринне, то є й тіло духовне. 45. Так і написано: Перший чоловік Адам став душею живою, останній же Адам духом животворним.

          __________

          Євангеліє від Луки 4, 31-36.

          31. В той час прийшов Ісус у Капернаум, місто галилейське, і навчав людей у суботу. 32. І дивувалися його науці, бо його слово було повне власти.

          33. А був там у синагозі чоловік, що мав нечистого духа; він закричав сильним голосом:

          34. – Ой, що нам і тобі, Ісусе Назарянине? Прийшов єси погубити нас? Я знаю, хто ти: ти – святий Божий.

          35. Ісус погрозив йому, кажучи:

          – Мовчи й вийди з нього.

          І, кинувши ним об землю перед усіма, демон вийшов з нього, нічого не зробивши йому злого. 36. Жах огорнув усіх, і вони один до одного казали:

          – Що це за мова, що він з владою й силою велить нечистим духам, і вони виходять!

          __________

          Сіється тіло тваринне, встає тіло духовне.

          Коли Христос воскрес, Його тіло стало інакшим, ніж було до того. Він міг проходити крізь стіни. З’являтися на далекі відстані від початкової точки. В той же час Його тіла можна було торкнутися – адже апостол Тома вклав після Христового воскресіння пальці в Його рани. Нетління, слава й сила – ось характерні ознаки цієї зміни.

          Ми зараз маємо це “тваринне тіло” і маємо всі шанси отримати духовне, нетлінне тіло. Звучить як сюжет фантастичного фільму, чи не так? Але Біблія обіцяє це нам. Нам лише треба стати схожими на Ісуса – і тоді це стане можливим. Усім своїм життям служити Богові, бути відважними, не входити в компроміси зі своєю совістю, говорити правду, допомагати іншим, відкидати зло і не боятися піти на смерть за правду…

          Адамові – першому чоловікові – не вдалося пройти цей шлях досконало. Він ослухався Бога і повів людство, своїх нащадків, трохи не туди. Та Бог дав нам шанс у Своєму Сині, показав нам цей приклад: що людина може прожити на землі гідне життя, постійно перебуваючи в діалозі зі своїм Отцем. І навіть у найскрутніші хвилини, у останні години перед розп’яттям, казати “Нехай буде воля Твоя, Господи”.

          Прийшов єси погубити нас?

          Демони, що переслідують людину, існують. Диявол, який хоче погубити нас, завжди чекає, коли можна до нас підібратися. І єдиний для нас рятунок – це дозволити Богові відганяти нечистого від нас. Дозволити Богові підказувати нам, як нам жити, показувати добрі варіанти.

          Якби не було зла – світ би був ідеальним. Та він таким не є, бо ангели, які в свій час славили Бога, вирішили збунтуватися проти Нього. Вони знають владу Бога над ними і бояться Його, але вони також можуть мати владу: над нами, якщо ми їм це дозволяємо.

          Тут, на землі, під час нашого земного життя Бог може погубити зло у співпраці з нами. Творець дав нам свобідну волю, і нам вибирати, чи ми молитимемось за своє поєднання з Ним у цій боротьбі. 

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.