Святе Письмо з розважанням на 8 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 жовтня

          Друге Послання Апостола Павла до Корінтян 9, 6-11.

          6. Браття, хто скупо сiє, скупо буде жати; хто ж щедро сіє, той щедро буде жати. 7. Нехай дає кожний, як дозволяє серце, не з жалю чи примусу: Бог любить того, хто дає радо. 8. Бог може вщерть збагатити вас усякою благодаттю, щоб ви всього мали завжди подастатку та щоб вам ще зосталось на всяке добре діло, 9. як написано:

          Розсипав, дав убогим;

          щедрість його триває вічно.

          10. Той, що дає насіння сіячеві і хліб на поживу, помножить і ваше насіння та зростить плоди вашої щедрости, 11. щоб ви у всьому збагатилися всякою щедротою, яка через нас складає Богові дяку.

          __________

          Євангеліє від Луки 5, 1-11.

          1. Одного разу, коли стояв Ісус біля Генезаретського озера, 2. побачив два човни, що стояли край озера; рибалки вийшли з них і полоскали сіті. 3. Він увійшов в один з човнів, що належав Симонові, і попросив його відплисти трохи від землі, а сам, сівши, з човна почав народ навчати.

          4. Коли він перестав говорити, сказав до Симона:

          – Відчали на глибінь і закиньте ваші сіті на ловитву.

          5. Озвався Симон і каже:

          – Наставнику, всю ніч ми трудились і нічого не піймали, але на твоє слово закину сіті.

          6. Так вони й зробили, і піймали велику силу риби, і їхні сіті почали рватися. 7. Тоді вони кивнули до своїх товаришів, що були в другім човні, щоб ті прийшли й помогли їм. Прийшли вони й наповнили обидва човни, аж почали потопати.

          8. Побачивши це Симон Петро, припав до стіп Ісуса й каже:

          – Іди від мене, Господи, бо я грішний чоловік.

          9. Жах бо великий огорнув його й усіх, що були з ним, від ловитви риб, що їх піймали, 10. як також і Якова та Івана, синів Заведея, які були спільниками Симона. Ісус промовив до Симона:

          – Не бійся! Віднині будеш ловити людей.

          11. І витягши човна на берег, кинули все й пішли слідом за ним.

          __________

          Хіба Бог дійсно нам може дати всього аж забагато? Нам завжди чогось бракує. Коштів. Часу. Сил. Нервів :). Та Святе Письмо нам нині каже ділитися, і що саме це є умовою, що нам усього вистачатиме. А ще – довіряти Богові.

          Ділитися коштами.

          Правило десятини дійсно дуже цікаве. Якщо її не шкодувати, якщо розуміти, що ця подяка Богові за все, що ми маємо, не є аж такою непосильною – ми побачимо, наскільки більше ми знову і знову зможемо отримати. Через інших людей Бог може нам дати дуже багато подарунків, саме таких, яких нам не вистачало. Спробуй перевірити!

          Ділитися часом.

          Час – це дуже дорога річ. Але є особи, які ще дорожчі. І на них не треба шкодувати часу. А ще – на молитву, на спілкування з Богом. І саме тоді, коли ми будемо найбільше цього потребувати – час дивним чином стане трохи “ґумовішим”, і нам вистачить його на всіх і на все найнеобхідніше.

          Ділитися силами.

          Насправді допомагати комусь не так складно. Це може зайняти кілька хвилин, але для втомленого колеги це може стати неоціненним подарунком з твого боку. Коли комусь не вистачає відваги – теж варто нею поділитися. Ми часом так потребуємо лише короткого підбадьорення, щоб знову повірити в свої сили.

          Ділитися “нервами”.

          Ласкаве слово у відповідь на напружену ситуацію здатне робити дива.

          Довіряти Богові.

          Робити абсурдні для сторонніх вчинки, як от відчалити на глибінь, коли це йде всупереч будь-якій логіці. Бувають моменти в житті, коли твоє сумління тобі підказує щось таке, на що важко зважитися, але що – і ти це дуже чітко розумієш! – є єдино правильним, добрим у Божих очах. Якщо таки зважитися – Бог неодмінно приємно здивує нас більше, ніж ми цього могли очікувати.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.