Святе Письмо з розважанням на 13 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 жовтня

          Послання Апостола Павла до Филип’ян 1, 27 – 2, 4.

          27. Браття, поводьтеся гідно Євангелія Христового, щоб я, чи то як прийду й вас побачу, чи то бувши далеко, чув про вас, що ви стоїте твердо в однім дусі, змагаючись однодушно за євангельську віру, 28. ні в чому не боявшися ваших противників; це буде для них певним знаком погибелі, а для вас – спасінням і то від Бога, 29. бож вам дана ласка Христа не тільки вірувати в нього, але за нього також і страждати. 30. Так ви переносите те саме змагання, яке ви бачили в мені та яке й тепер в мені, як це вам відомо.

          1. Коли, отже, є в Христі яка утіха, коли є яка відрада в любові, коли є яка спільність духа та яке серце і милосердя, сповніте мою радість: 2. думайте те саме, майте ту саму любов, будьте однодушні і однієї думки. 3. Не робіть нічого з суперечки чи для марної слави, але, вважаючи в покорі один одного за більшого від себе, 4. майте на увазі користь не власну, але інших.

          __________

          Євангеліє від Луки 6, 17-23.

          17. В той час став Ісус на рівнім місці; була там велика сила його учнів і людей вельми багато з Юдеї та з Єрусалиму, і з побережжя Тиру та Сидону. 18. Вони прийшли слухати його й оздоровитись від своїх недуг; і всі ті, що їх мучили нечисті духи, теж оздоровлялись. 19. Увесь народ намагався його торкнутися, бо сила виходила з нього й усіх оздоровляла.

          20. Тоді він, звівши на своїх учнів очі, почав казати:

          Блаженні вбогі,

          бо ваше царство Боже.

          21. Блаженні голодні нині,

          бо ви насититеся.

          Блаженні, що плачете нині,

          бо будете сміятись.

          22. Блаженні будете, коли вас ненавидітимуть люди, коли вас вилучать, коли ганьбитимуть вас та коли викинуть як безчесне ваше ім’я Сина чоловічого ради. 23. Радійте того дня й веселіться, бо ваша нагорода велика на небі.

          __________

          Не робіть нічого з суперечки чи для марної слави

          Чи зможу я? Чи це мені під силу? Такі запитання, звісно, варто задавати собі. Але деколи ми робимо щось Лише для того, щоб собі чи комусь довести, не маючи для цього іншої мети. Тоді воно буває не вартим зусиль. Для чого стрибати з парашутом? Для чого дертися на вершину? Для чого освідчуватися коханій? Якщо лише щоб виставити потім звіт в Інстаграмі чи сказати друзям “А я казав, що вона буде моя!”? Всі наші серйозні вчинки мали б мати якусь вищу мету, в основі якої – любов. А які вчинки можна назвати серйозними? Мабуть, всі, що мають хоч якийсь вплив на наше життя. І не обов’язково всім навколо знати про всі важливі речі, яких ми досягаємо в житті. Головне, щоб ми, спитавши свого сумління “Чи добре я чиню?”, отримали ствердну відповідь.

          І всі ті, що їх мучили нечисті духи, теж оздоровлялись.

          Можна зауважити, що сучасникам Ісуса неймовірно пощастило. Вони почули, що у їхню місцевість завітав Месія. Який оздоровлює всіх. І Він таки оздоровлював! Нечистих духів виганяв! Всі хвороби проганяв! Не дивно, що зійшлась така сила народу. Якби ми зараз почули, що десь на березі озера чи на грі приймає такий лікар, який безкоштовно зцілює всіх – ми, мабуть, теж би туди поспішили. Але чи ми б прийшли туди у пошуках Бога? Чи тільки в пошуках здоров’я?

          Можна з певністю сказати, що багатьох тих, які прийшли просто полікуватися, зачепила проповідь Христа. Ті люди, які десятиліттями мучилися невиліковними недугами, також могли відчути, що без втручання вищої сили таке неможливе. І також можна бути переконаним, що в присутності Сина Божого люди відчували особливу благодать. Це так як ми добре себе почуваємо із добрими людьми, тільки набагато краще. Людей притягувало до Христа, і вони отримували біля Нього все, що просили.

          Де зараз нам, сучасним людям, 2000 років опісля євангельських подій, шукати зцілення? Коли у нас є серйозні проблеми – часто нам у вуха лізе реклама про начебто сучасних цілителів: екстрасенсів, бабусь і дідусів, що моляться і лікують, експертів нетрадиційної медицини… Ісус як людина не може завітати у наше місто, і ми шукаємо альтернативу. Але ми забуваємо, що Христос залишив після себе своїх апостолів, які теж могли в Його ім’я зцілювати людей. І кожен сучасний священик має право і владу читати молитви на оздоровлення, здійснювати Тайну Єлеопомазання, а окремі отці, що мають дозвіл від єпископа – навіть виганяють злих духів з одержимих людей. І якщо ми хочемо бути з Богом – варто шукати допомоги саме в тих людей, які допомагають нам в Його ім’я.

          А Слово Боже і особливу благодать присутності Христа ми в нашому житті можемо відчути щодня, коли завітаємо на Літургію.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.