Святе Письмо з розважанням на 14 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 жовтня

          Послання Апостола Павла до Євреїв 9, 1-7.

          1. Браття, перший союз мав також свої установи щодо служби і мав святиню земну. 2. Споруджено бо перший намет, де були світильник, стіл і хліби предложення; він зветься Святе. 3. За другою завісою був намет, званий Святе святих, 4. зо золотим жертовником для палення пахучого кадила та кивотом завіту, що був увесь покритий золотом; у ньому був золотий посуд з манною, розцвіле жезло Арона й таблиці завіту. 5. Зверху же над ним були херувими слави, що крильми отінювали престол умилостивлення. Але про це не час тепер говорити докладно.

          6. І от як усе це так було уряджено, в перший намет увіходили завжди священики, виконуючи службу; 7. в другий же раз на рік – лише первосвященик, і то не без крови, яку приносив за свої і людські провини.

          Євангеліє від Луки 10, 38-42; 11, 27-28.

          38. В той час увійшов Ісус в одне село, і якась жінка, Марта на ім’я, прийняла його в хату. 39. Була у неї сестра, що звалася Марія; ця, сівши в ногах Господа, слухала його слова. 40. Марта ж клопоталася, услуговуючи всіляко. Підійшла вона й каже:

          – Господи, чи тобі байдуже, що сестра моя лишила мене саму служити? Скажи їй, щоб мені помогла.

          41. Озвався Господь до неї і промовив:

          – Марто, Марто, ти побиваєшся і клопочешся про багато, одного ж потрібно. 42. Марія вибрала кращу частку, що не відніметься від неї.

          27. Коли він говорив це, якась жінка підняла голос з-між народу і сказала до нього:

          – Щасливе лоно, що тебе носило, і груди, що тебе кормили. 28. Він озвався:

          – Щасливі ті, що слухають слово Боже і зберігають його.


          Відкрити двері для Бога, накрити пишний стіл, клопотатися по хаті, а Йому це виявилося не потрібно. Марта зробила, на перший погляд, влучне зауваження своїй сестрі Марії. Чому та розсілася, коли в їхньому домі сам Христос? Невже у неї не було роботи? Певно, що була. Але це так по-людськи: думати тільки про те, щоб в Бога було щось на столі, але не думати, що Він хоче сказати саме зараз, саме тобі щось особливе. Зауваження Марти таке людське, що багато людей не розуміють відповіді Ісуса. Хтось думає, що Христос тими словами закликає тільки сидіти. Ні! Він закликає сидіти в Його ногах, бути так близько, щоб не пропустити ні слова. Бути губкою, яка всмоктує кожне слово Вчителя, а всмоктавши йде і робить те, що Він їй сказав. Сидіти не для того, щоб сидіти, а щоб потім встати і піти далі. Без зайвих слів. Бо Господь є Словом. І це є тією кращою часткою.
          Пилипчук Наталя

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.