Святе Письмо з розважанням на 17 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 жовтня

          Послання Апостола Павла до Филип’ян 2, 16-23.

          16. Браття, я біг недарма і трудився немарно. 17. Ба навіть коли б я мусів стати жертвою й офірою за вашу віру, я б радів і веселився разом з усіма вами. 18. Та й ви також радуйтеся і веселіться зо мною.

          19. Надіюсь у Господі Ісусі послати до вас незабаром Тимотея, щоб і мені на серці стало легше, коли довідаюся про вас. 20. Нікого бо не маю рівного йому душею, що так щиро дбав би про вас, 21. бо всі шукають свого, а не Христа Ісуса. 22. Ви знаєте його випробувану чесність: він, як син батькові, служив зо мною справі євангелія. 23. Надіюся, отже, його до вас послати, як лиш довідаюся, як воно зо мною.

           

          Євангеліє від Луки 6, 37-45.

          37. Сказав Господь: Не судіть, і не будете суджені; не засуджуйте, і не будете засуджені; простіть, і вам проститься. 38. Дайте і вам дасться: міру добру, натоптану, потрясену, переповнену дадуть вам. Якою бо мірою ви міряєте, такою й вам відміряють.

          39. Він їм сказав також і притчу:

          – Чи може сліпий водити сліпого? Хіба вони обивда не впадуть у яму? 40. Учень не більший за вчителя, але, навчившися, кожний буде, як його вчитель.

          41. Чому дивишся на скалку в оці брата твого, колоди ж у власнім оці не чуєш? 42. І як можеш сказати братові твоєму: дай, брате, вийму скалку, що в твоїм оці, ти, що не бачиш колоди, яка у твоїм оці? Лицеміре, вийми перше колоду з ока свого, і тоді побачиш, як вийняти скалку з ока брата твого.

          43. Немає доброго дерева, що родило б плід поганий, ані дерева поганого, що родило б плід добрий. 44. Кожне бо дерево по своєму плоді пізнається; не зривають бо з тернини смокви, ані з ожини не збирають винограду. 45. Добра людина з доброго скарбу серця свого виносить добре; лиха ж з лихого лихе виносить, бо з повноти серця уста говорять.


          Те, як одяглися вранці, яку зачіску зробили, начистили а чи ні туфлі – одразу ж кидається в очі тим, з ким зустрічаємось впродовж дня.

          Бо те, що зовні – видиме в порівнянні із внутрішнім станом нашої душу.

          З того моменту, коли допускаємо у своє серце компроміс – невеличкий гріх – нічого начебто й не змінюється. Десь схитрили трішки, десь сказали не зовсім правду. Однак з кожним днем, якщо рухатися в такому ж ритмі, отой “компроміс” розростається все більше і більше, знечулюється совість. І не оглянемось, як нагрубіянити комусь для нас стало звичною справою і т.д.

          Наша “середина” начебто непомітна, однак кожен вчинок виявляє нашу суть. І якщо в серці зовсім мало добра – зовсім мало його і помітно.

           

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.