Святе Письмо з розважанням на 1 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 1 листопада

          Послання Апостола Павла до Колосян 3, 17 – 4, 1.

          17. Браття, все, що б ви не говорили й робили, все чиніть в ім’я Господа Ісуса, дякуючи Богові Отцеві через нього.

          18. Жінки, коріться чоловікам, як воно в Господі личить. 19. Чоловіки, любіть жінок і не будьте суворі до них. 20. Діти, слухайтеся батьків у всьому, бо це Господеві угодне. 21. Батьки не досаждайте дітям вашим, щоб не падали духом.

          22. Раби, слухайтесь у всьому панів цього світу, працюючи не лише про людське око, щоб людям вподобатися, але у простоті серця, в Господнім страсі. 23. Усе, що чините, робіть зо всього серця, як для Господа, не як для людей, 24. знаючи, що приймете від Господа нагороду – насліддя. Служіте Господеві Христові! 25. Кожен хто кривдить, одержить те саме, без огляду на особу.

          1. Пани, давайте слугам те, що справедливе й належне, знаючи, що й ви маєте пана на небі.

          Послання Апостола Павла до Євреїв 13, 7-16.

          7. Браття, пам’ятайте про наставників ваших, які звіщали вам слово Боже, і, дивлячись уважно на кінець їхнього життя, наслідуйте їхню віру. 8. Ісус Христос учора й сьогодні – той самий навіки.

          9. Не дайте себе звести різними та чужими науками; воно бо добре укріпити серце благодаттю, не стравами, які не принесли ніякої користи тим, що їх тримались. 10. У нас є жертовник, з якого не мають права їсти ті, що при наметі служать. 11. Бо м’ясо тих звірят, кров яких первосвященик вносив у святиню за гріхи, палиться за табором. 12. Тому й Ісус, щоб освятити народ власною кров’ю, страждав поза містом. 13. Вийдімо, отже, до нього поза табір, несучи наругу його, 14. бо ми не маємо тут постійного міста, але майбутнього шукаємо. 15. За його посередництвом приносімо завжди Богові жертву хвали, тобто плід уст, які визнають його ім’я. 16. Добродійства та взаємної щедроти не забувайте: такі бо жертви Богові приємні.

          __________

          Євангеліє від Луки 9, 44-50.

          Сказав Господь своїм учням:

          44. – Затямте, собі, добре ці слова: Син чоловічий має бути виданий у руки людям.

          45. Однак вони не розуміли цього слова; воно було від них окрите, так що вони його не могли збагнути, і боялися його питати про це слово.

          46. І таке спало їм на думку: хто з них найбільший? 47. Ісус, знаючи думки їхніх сердець, узяв малу дитину, поставив її біля себе 48. і сказав їм:

          – Хто прийме цю малу дитину в моє ім’я, той мене приймає; а хто мене приймає, той приймає того, хто мене послав: бо хто найменший поміж усіма вами, той – великий.

          Хто не проти вас, той з вами

          49. Озвався Іван і каже:

          – Наставниче, ми бачили одного, що твоїм ім’ям виганяв бісів, і ми йому заборонили, бо він не ходить з нами.

          Євангеліє від Луки 12, 32-40.

          Сказав Господь:

          32. Не бійсь, мале стадо, бо вашому Отцеві подобалося дати вам царство. 33. Продайте ваше майно й дайте милостиню; зробіть собі гамани, що не старіються, невичерпаний скарб на небі, де злодій приступу не має, ні міль не точить. 34. Бо де скарб ваш, там і серце ваше буде.

          35. Глядіть, щоб ваш стан був підперезаний, і свічники засвічені. 36. І будьте як люди, що чекають пана свого, коли він вернеться з весілля, щоб йому негайно відчинити, як прийде й застукає. 37. Щасливі ті слуги, яких він, прийшовши, застане несплячими! Істинно кажу вам: він підпережеться, посадить їх за стіл і, приступивши, почне їм служити. 38. І як прийде о другій або о третій сторожі й так усе найде, щасливі вони. 39. Збагніть це добре: коли б господар знав, о котрій годині прийде злодій, пильнував би й не дав би проламати стіни у своїм домі. 40. І ви lтакож будьте готові, бо не знаєте, о котрій годині син чоловічий прийде.

          __________

          Усе, що чините, робіть зо всього серця, як для Господа, не як для людей

          Що би Господь хотів, щоб ми робили сьогодні? Те, що повинні робити, бо пообіцяли. те, що любимо робити, те, що Він заклав у наше серце. Те, що хочесмо робити з любові до ближніх. Те, від чого почуваємо себе живими. Так, щоб жити саме в цей момент, що б ми не робили: писали текст, смажили млинці, обіймали дитину, говорили з перехожим, несли важкі торби з магазину, вели маршрутку. Ми відразу помічаємо людей, які роблять навіть прсті речі, свої звичайні обов’язки, з любов’ю. Як їм це вдається? Вони дотикаються до Джерела любові. А цим Джерелом є сам Бог. Він є Любов. І якщо ми з Ним, якщо ми молимося до Нього, бо відчуваємо, як Він любить нас – ми зможемо такою ж великою любов’ю ділитися  з усім світом навть коли просто виконуємо свою звичайну роботу. І коли нас накриють з головою успіхи – ми зуміємо в покорі знову прийти до Отця і подякувати, бо це не ми самі зуміли, а ми у співпраці з Ним.

          Бо ми не маємо тут постійного міста, але майбутнього шукаємо.

          Як би нам не хотілося десь осісти – ми тут тільки гості. Відчуття стабільності – це така оманлива штука. Навіть коли ми знайдемо роботу, на якій працюватимемо аж до пенсії, збудуємо дім із каменю та насадимо дерев – все ж нам не буде спокійно, якщо ми не змінюватимемося самі, не вдосконалюватимемося, не шліфуватимемо себе в діалозі з Богом. Бог хоче щастя для нас. Він як ніхто знає, що зробить нас щасливими. Але також Він знає, що зробить нас живими і діяльними. І якщо якась наша мрія здатна занапастити нашу душу – Він зруйнує її на друзки, бо хоче дати нам щось більше. Життя. Любов. Активність і Пошук. Він не ламатиме наші долі, ні. Він будуватиме їх, несподівано для нас там, де ми й не сподівалися. І наприкінці життя, поміж того, що для нас таке важливе, сповнені любові, серед тих, які для нас найдорожчі, ми скажемо: “Боже, як добре Ти все збудував. Я б такого й не придумав”.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.