Святе Письмо з розважанням на 3 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 3 листопада

          Послання Апостола Павла до Колосян 4, 10-18.

          10. Браття, вітає вас Аристарх, мій співв’язень, і Марко, небіж Варнави: про нього маєте вказівки, прийміть його, як до вас прийде, 11. та Ісус, званий Юст. Вони єдині з обрізаних – мої співробітники для царства Божого; вони стали відрадою для мене. 12. Вітає вас і Епафр, що з-між вас, слуга Ісуса Христа. Він завжди змагається за вас у молитвах, щоб ви стояли непохитно в досконалості й виконували волю Божу в усім. 13. Свідчу про нього, що він багато побивається за вами і за тими, хто в Лаодікеї та Ієраполі. 14. Вітає вас Лука, любий лікар, та Димас.

          15. Вітайте братів у Лаодікеї і Німфана та його домашню церкву. 16. І як цей лист буде прочитаний у вас, зробіть так, щоб він був прочитаний і в лаодікійській Церкві, а лист Лаодікеї щоб ви також прочитали. 17. Та скажіть Архипові: вважай на службу, що прийняв єси від Господа, щоб її виконати.

          18. Привіт моєю, Павловою, рукою. Пам’ятайте про мої кайдани. Благодать хай буде з вами.

          __________

          Євангеліє від Луки 10, 1-15.

          1. В той час Господь призначив сімдесят двох інших учнів своїх і послав їх перед собою в кожне місто й місце, куди сам мав прибути. 2. Він до них промовив:

          – Жнива великі, а робітників мало. Просіть, отже, Господа жнив, щоб послав робітників на свої жнива. 3. Ідіть, ось я вас посилаю, як ягнят між вовки. 4. Не беріть із собою ні калитки, ні торби, ні сандалів, і нікого в дорозі не вітайте. 5. В який би дім ви не ввійшли, скажіть перше: мир домові цьому! 6. І коли там буде син миру, мир ваш почине на ньому; а коли ні, до вас повернеться. 7. І зоставайтесь у тім домі, їжте й пийте, що в них є: достоїн бо робітник своєї нагороди. Не переходьте з хати до хати. 8. І в яке місто ви не ввійшли б, і вас приймуть, їжте, що поставлять перед вами; 9. оздоровляйте в ньому хворих і кажіть їм: наблизилося до вас царство Боже.

          10. Коли ж ви ввійдете в яке місто, і вас не приймуть, вийшовши на їхні вулиці, скажіть: 11. ми вам обтрушуємо й порох з вашого міста, що пристав до наших ніг; та знайте, що царство Боже близько. 12. Кажу вам: того дня Содомі буде легше, ніж тому місту.

          13. Горе тобі, Хоразине! Горе тобі, Витсаїдо! Бо якби в Тирі та Сидоні сталися ті чуда, що зроблені у вас, вони б давно покаялися, сидячи у веретищі й попелі! 14. Та Тирові й Сидонові легше буде під час суду, ніж вам. 15. І ти, Капернауме, чи, може, піднімешся аж до неба? Аж до аду провалишся!

          __________

          …Мої співробітники для царства Божого; вони стали відрадою для мене

          Добре мати таких людей поруч у праці, які є твоєю відрадою. Коли настрій у праці оптимістичний, коли люди позитивні, коли ти разом із ними радієш у Бозі, долаєш труднощі з молитвою. Деколи ці люди – зовсім інші, ніж ти, з зовсім іншою історією. Але Ісус здатен об’єднати, надати нові сили для спільної праці, показати вартісні цілі й не давати забути, що всі проблеми можна вирішити з любов’ю.

          Послав їх перед собою в кожне місто й місце, куди сам мав прибути

          Часто, щоб достукатися до чийогось серця, Бог посилає до цієї людини когось із нас. Ми, повіривши Богові, можемо і вміємо щиро про Нього розказати, бо живемо цією вірою. А тоді, у слушний час, ця людина почує голос самого Христа – і її життя зміниться остаточно.

          Та чи міг би Бог обійтися без нашого втручання? Звісно, бо Він – всемогутній. Але, по-перше, найкраще повчання – це власний приклад, і якщо ми дійсно живемо тим, про що говоримо, це не можна не помітити. А по-друге – це було гарне випробування для тих 72 учнів. Це може стати й гарним випробуванням для нас, якщо ми наважимося вирушити у мандрівку в незвідані місця. До нових міст. До нових людей. Вийдемо із зони комфорту та наважимося бути християнами всюди.

           

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.