Святе Письмо з розважанням на 8 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 листопада

          Перше Послання Апостола Павла до Солунян 2, 1-8.

          1. Браття, знаєте, що наш прихід до вас не був даремний; 2. але хоч ми перед тим зазнали страждань та зневаг, як вам відомо, у Филиппах, Бог наш дав нам сміливість проповідувати вам Боже євангеліє з великим змаганням. 3. Бо наша проповідь не має в собі ні облуди, ні нечистоти, ні підступу. 4. Але як Бог, найшовши нас гідними доручив нам євангеліє, так ми говоримо, стараючись подобатися не людям, але Богові, який випробовує серця наші. 5. Та й не було в нас ніколи лестивого слова, як знаєте, ані зажерливости, Бог тому свідок. 6. Ми не шукали від людей слави, ні від вас, ні від інших, 7. хоч і могли б як апостоли Христа бути вам тягарем. Навпаки, ми були лагідні між вами. Як годувальниця піклується своїми дітьми, 8. так і ми, з палкого до вас почуття, раді були уділити вам не лише Боже євангеліє, але й від себе наші душі; такими дорогими ви нам стали.

          Друге Послання Апостола Павла до Тимотея 2, 1-10.

          1. Сину Тимотею, зміцнюйся у благодаті, що в Христі Ісусі. 2. Що ти чув від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, які будуть здібні й інших навчити. 3. Перенось, отже, зо мною труди як добрий воїн Христа Ісуса. 4. Ніякий вояк не встряває у справи життя цього, як хоче догодити тому, хто його найняв на службу. 5. І коли хто бореться, не отримує вінка, як не бореться згідно з правилами. 6. Хліборобові, що працює, належиться перша частка у плодах. 7. Зрозумій, що кажу, і Господь дасть тобі розуміння у всьому.

          8. Пам’ятай про Ісуса Христа, що воскрес із мертвих, з роду Давида, згідно з моїм євангелієм, 9. за яке я страждаю аж до кайданів, немов злочинець. Але слова Божого зв’язати не можна. 10. Тому все терплю ради вибраних, щоб і вони осягли спасіння, що в Христі Ісусі, з вічною славою.

          __________

          Євангеліє від Луки 11, 9-13.

          9. Сказав Ісус своїм учням: просіть, і дасться вам; шукайте, і найдете; стукайте, і відчинять вам. 10. Кожний бо, хто просить, одержує, хто шукає, находить, і тому, хто стукає, відчиняють.

          11. Котрий із вас, батьків, коли син проситиме в нього хліба, дасть йому камінь? Або коли попросить риби, замість риби дасть йому гадюку? 12. Або коли яйце попросить, дасть йому скорпіона?

          13. Отак коли ви, бувши злими, умієте давати дітям вашим добрі дари, оскільки більш Отець небесний дасть Святого Духа тим, що у нього просять.

          Євангеліє від Йоана 15, 17 – 16, 2.

          Сказав Господь своїм учням:

          17. Це вам заповідаю: щоб ви любили один одного.

          18. Вас ненавидить світ – знайте, що він мене перше, ніж вас, ненавидів. 19. Як би ви були від світу, світ своє любив би. А що ви не від світу, бо я вибрав вас від світу, тому світ вас ненавидить. 20. Згадайте слово, що я був сказав вам: слуга не більший від пана свого. Якщо переслідували мене, переслідуватимуть і вас; і якщо слово моє зберігали, зберігатимуть і ваше. 21. Та все те робитимуть вам за моє ім’я, не знають бо того, хто послав мене. 22. Якби я не прийшов був і не говорив до них, гріха не мали б. Але тепер вони виправдання за їхній гріх не мають. 23. Хто ненавидить мене, і Отця мого ненавидить. 24. Якби я не чинив був серед них діл, яких ніхто інший не чинив, гріха не мали б. Тепер же й бачили й зненавиділи – і мене й Отця мого. 25. Але щоб здійснилося слово, що написане в законі їхньому: ненавиділи вони мене без причини. 26. Як прийде Утішитель, якого зішлю вам від Отця, Дух істини, який від Отця походить, він свідчитиме про мене. 27. Та й ви свідчитимете, бо ви зо мною від початку.

          1. Сказав я вам те, щоб ви не зневірилися. 2. Вас виключать із синагог, і настане година, коли кожен, хто вас убиватиме, гадатиме, що служить Богові.

          __________

          Кожний бо, хто просить, одержує, хто шукає, находить, і тому, хто стукає, відчиняють.

          Деколи Бог дає нам те, що ми дуже просимо, навіть якщо воно – не наше. Просто щоб ми нарешті розплющили очі й побачили, що ми у житті прагнемо чогось зовсім не того, що нам дійсно потрібно, що є бажанням нашого серця.

          Бог хоче, щоб ми пізнали себе. Щоб ми просили у Нього щось конкретне тоді, коли впевнені: це і є те, що зробить нас самими собою. Що розкриє нас. Що наблизить нас до любові до себе, любові до людей і до самого Бога.

          Бог хоче залікувати наші рани. Тому Він часто очищує все, що ці рани зачіпає. Він дає нам простір, але ми – боїмося цього процесу. І заповнюємо себе інформацією, зустрічами, людьми, стосунками. Всім, аби лише не опинитися зі своїм болем віч-на-віч. Але як вилікувати рану, якщо перекрити до неї доступ? І що буде з нею, з тією раною, якщо цього доступу не буде аж надто довго?…

          Часто ми не можемо отримати щось нове, бо боїмося позбутися старого. Але інколи треба дозволити Богові забрати від нас багато, щоб Він зміг дати нам ще більше.

          А що буде, якщо нічого не просити? Якщо тільки казати: “Нехай буде Твоя воля”?. Ми цього не дізнаємося, поки не спробуємо. Але цілком можливо, що може бути щось дуже чудове.

           

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.