Святе Письмо з розважанням на 9 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 9 листопада

          Перше Послання Апостола Павла до Солунян 2, 9-14.

          9. Браття, ви пам’ятаєте про наш труд та про працю; вночі і вдень ми працювали, щоб кого з вас не обтяжити, та проповідували вам Боже Євангеліє. 10. Ви і Бог свідки, як свято, справедливо й бездоганно ми поводилися між вами, віруючими. 11. Самі знаєте, як ми кожного з вас, мов батько своїх дітей, 12. просили, умовляли й заклинали жити достойно перед Богом, який вас кличе до свого царства і слави.

          13. І тому ми також дякуємо Богові безперестань за те, що ви, ледве почувши від нас слово Боже, прийняли його не як слово людське, але як воно є справді – як Боже слово, яке діє у вас, віруючих. 14. Ви бо, брати, почали наслідувати Божі Церкви, що в Юдеї у Христі Ісусі; бо і ви терпіли те саме від ваших земляків, що вони від юдеїв.

          __________

          Євангеліє від Луки 11, 14-23.

          14. Одного разу виганяв Ісус біса, що був німий. І як біс вийшов, німий заговорив, і дивувались люди. 15. Та деякі з них говорили:

          – Він Велзевулом, князем бісівським, виганяє бісів.

          16. Інші ж, щоб його випробувати, домагалися від нього знаку з неба. 17. Він же, знаючи їх, сказав їм:

          – Кожне царство, розділене саме в собі, запустіє, і дім на дім, упаде. 18. Коли, отже, і сатана розділений сам у собі, як устоїться його царство? Кажете бо, що Велзевулом виганяю бісів. 19. Коли я Велзевулом виганяю бісів, ким виганяють сини ваші? Ось чому вони будуть вашими суддями.

          20. Коли ж я перстом Божим виганяю бісів – прийшло до вас царство Боже. 21. Коли хто сильний та озброєний пильнує свого двору, його майно в безпеці. 22. Коли ж надійде хто сильніший від його подолає, забере у нього всю його зброю, на яку він покладався, і розділить його здобич.

          23. Хто не зо мною, той проти мене; і хто зо мною не збирає, той розсипає.

          __________

          Коли хто сильний та озброєний пильнує свого двору, його майно в безпеці.

          Як часто ми почуваємося слабкими і вразливими. Нас буває надзвичайно просто “вибити з колії”. Можливо, це означає, що та “колія” не така вже й помітна і міцна.

          Кажуть, за 21 день можна виробити стійку звичку. Якщо б ми собі точно вирішили, які б ми хотіли мати стосунки з Богом, собою та ближніми і не здавалися у вправлянні такого способу життя – може, тоді нам би вдалося стати дійсно стійкими у практичній вірі й не “здавати своїх позицій” під час нападів ліні, смутку, гніву, розчарування?

          Але то ж так складно – бути постійно напоготові, скажете ви. Так, це правда, нам потрібен відпочинок, і Бог знає про це. І саме біля Нього ми зможемо відпочити спокійно. 

          Боже, це так втомливо – постійно боротися. Дозволь мені відпочити у тіні Твоїх крил і дай мені сил для витривалості у щоденних випробуваннях. І прошу Тебе: навчи мене не забувати радіти життям у цій боротьбі.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.