Святе Письмо з розважанням на 12 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 12 листопада

          Послання Апостола Павла до Ефесян 2, 4-10.

          4. Браття, Бог, багатий милосердям, з великої своєї любови, якою возлюбив нас, 5. мертвих нашими гріхами, оживив нас разом із Христом: благодаттю ви спасенні! 6. І разом з ним воскресив нас, і разом посадив на небі у Христі Ісусі, 7. щоб у віках грядущих він міг показати надзвичайне багатство своєї благодаті у своїй доброті до нас у Христі Ісусі. 8. Бо ви спасенні благодаттю через віру. І це не від нас: воно дар Божий. 9. Не від діл, щоб ніхто не міг хвалитися. 10. Бо ми його сотворіння, сотворені у Христі Ісусі для добрих діл, які Бог уже наперед був приготував, щоб ми чинили.

          __________

          Євангеліє від Луки 8, 26-39.

          26. В той час прийшов Ісус у Герасин-околицю, що проти Галилеї. 27. Як Ісус вийшов на берег, попався йому назустріч один чоловік з міста, що мав бісів. Він з давнього часу не носив одежі й мешкав не в хаті, а в гробах. 28. Побачивши Ісуса, він закричав, припав йому до ніг і сказав сильним голосом:

          – Що мені і тобі, Ісусе, сину Бога Всевишнього? Благаю тебе, не муч мене!

          29. Він бо велів нечистому духові вийти з чоловіка. Дух той часто хапав чоловіка, і його тоді в’язали кайданами та ланцюгами і стерегли, та він трощив окови, і демон гонив його по пустинях. 30. Ісус спитав його:

          – Як тобі на ім’я?

          – Леґіон – відповів той, багато бо бісів увійшло в нього.

          31. І вони благали його, щоб він не велів їм іти в безодню. 32. Було ж там велике стадо свиней, що паслося на горі, і демони просили його, щоб він дозволив їм увійти в них. Він дозволив їм. 33. Вийшли демони з чоловіка, увійщли в свиней, і кинулося стадо з кручі в озеро й потонуло. 34. Побачивши, що сталося, пастухи кинулись урозтіч і розповіли про це в місті та по селах. 35. І вийшли люди подивитися, що сталось. Прибули вони до Ісуса й найшли, що чоловік, з якого вийшли біси, сидів при ногах Ісуса, одягнений та при умі – і злякались. 36. Наочні свідки їм розповіли, як вилікувався біснуватий. 37. Тоді все населення герасинської округи почало його просити, щоб відійшов від них, бо великий страх огорнув їх. І він увійшов до човна й вернувся. 38. А чоловік, з якого вийшли біси, просив Ісуса, щоб бути а ним, але він відпустив його, кажучи:

          39. – Вернися додому й розкажи все, що Бог зробив тобі.

          Пішов той, сповіщаючи по всьому місті, що Ісус зробив йому.

          __________

          Ми… сотворені у Христі Ісусі для добрих діл, які Бог уже наперед був приготував, щоб ми чинили

          Коли здається, що нема сенсу в житті, варто згадати ці слова зі Святого Письма. Ще до того, як ми підросли, Бог уже знав, які саме добрі, чудові справи ми можемо зробити. Щось таке, чого замість нас ніхто не зможе втілити в життя! Бог знав також наперед про наші слабкості й недосконалості. І Він знає, що ми здатні проявити свою силу.

          Вернися додому й розкажи все, що Бог зробив тобі.

          Хтось може подумати, що життя з Богом дуже схоже на те, як живуть монахи: постійна молитва, відмови від світських утіх, тиша і покора. Але це не так! По-перше, є навіть така фраза “Сумний монах – сумнівний монах”. Тож нвіть богопосвячені особи просто зобов’язані бути щасливими людьми, бо інакше як вони покажуть іншим, що вартує йти за своїм особливим покликанням? А по-друге, життя з Богом – це не затворництво. Це щоденне свідчення іншим людям.

          Коли ми відчуваємо, що Бог є у нашому житті – ми не завжди здатні розказати це іншим. Але люди люблять історії. І твоя історія може стати справжнім живим прикладом для когось, хто вже втратив надію відчути щастя у своєму житті. Тож деколи просто треба наважитися розказати все, що Бог нам зробив. А деколи – вистачає просто жити в Бозі й радіти, і люди помітять це й спитають самі.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.