Святе Письмо з розважанням на 13 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 листопада

          Перше Послання Апостола Павла до Солунян 2, 20 – 3, 8.

          20. Браття, ви наша слава й наша радість.

          1. Тому, не мігши більше чекати, ми постановили зостатися самі в Атенах 2. і вислати Тимотея, нашого брата й слугу Божого в євангелії Христа зміцнити вас і підбадьорити у вашій вірі, 3. щоб ніхто не хитався в цьому горю; самі бо знаєте, що така наша доля. 4. Бо коли ми були між вами, ми наперед вам казали, що маємо страждати, як воно й сталось, і вам відомо. 5. Ось чому я, не мігши більше чекати, послав довідатися про вашу віру, щоб, бува, не збентежив вас спокусник і щоб наш труд не був даремний. 6. Тепер же, як вернувся від вас Тимотей і приніс нам добру вість про вашу віру та любов і що ви завжди нас гарно згадуєте, бажаючи побачити нас, як і ми вас, 7. і ми, брати, втішилися вами серед наших злиднів та клопотів, задля вашої віри; 8. ми тепер ожили, бо ви стоїте в Господі.

          __________

          Євангеліє від Луки 11, 29-33.

          29. Одного разу, коли народ сходився, почав Ісус промовляти:

          – Рід цей – рід лукавий; він шукає знаку, але знаку 30. йому не дасться, окрім знаку Йони, бо як Йона був знаком для ніневитян, так і Син чоловічий буде знаком для цього роду. 31. Цариця півдня встане під час суду з людьми цього роду і його засудить, бо прийшла з кінців світу слухати мудрости Соломона, а ось тут більше від Соломона. 32. Ніневитяни встануть з цим родом під час суду і його засудять, бо вони покаялись на проповідь Йони, а ось тут більше від Йони.

          33. Ніхто не світить світла і не ставить його у сховок, ані під посудину, але на свічник, щоб ті, шо входять, бачили світло.

          __________

          Ми тепер ожили, бо ви стоїте в Господі.

          Як би тяжко нам самим не було, але коли ми чуємо, що хтось, кого ми щиро любимо, веде добре й праведне життя – ми не можемо не радіти.

          Як натомість тяжко буває, коли той, хто нам дорогий, стоїть на непевній дорозі. Ми можемо молитися за цю людину, можемо розмовляти з нею, можемо переживати і навіть страждати. На все воля Божа, і Бог щиро прагне, щоб кожне Його сотворіння було з Ним, у Його любові – щодня. Та лише сама людина може відчинити двері Господу, Який ніколи в них не вривається, а лише тихо стукає.

          Він шукає знаку, але знаку йому не дасться, окрім знаку Йони

          Кожен грамотний ізрайлітянин міг читати Тору, де були записані старозавітні історії сучасної Біблії. Там були пророцтва про Месію, який має прийти. Там була оповідь про Йону, який три дні був у череві великої риби. Там була розповідь про Авраама, який був готовий пожертвувати своїм сином. Там було багато знаків, достатньо, щоб за ними впізнати Сина Божого. Але не всі, навіть дуже вчені люди, хотіли розплющити очі й побачити.

          Всі ми шукаємо істинного Бога. Хтось їде на Його пошуки в далекі краї. Хтось – покидає віру батьків і шукає чогось новішого, сучаснішого, оригінальнішого, такого, що дійсно йому пасуватиме. Але так мало хто з цих шукачів відкриє Святе Письмо у пошуках відповіді. А там є всі відповіді, адже Бог для нас і передав цю Книгу через натхненних Його духом людей, щоб ми у ній знайшли Його правду.

          Нам може й не датися іншого знаку. Нехай цей знак не припадає у нас пилюкою в книжковій шафі.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.