Святе Письмо з розважанням на 14 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 листопада

          Перше Послання Апостола Павла до Солунян 3, 9-13.

          9. Браття, яку дяку можемо віддати Господеві за всю радість, якою ви нас врадували перед нашим Богом? 10. Ніч і день якнайревніше молимося, щоб побачити ваше лице та доповнити те, чого бракує вашій вірі. 11. Нехай же сам Бог і Отець наш та Господь наш Ісус направить нашу до вас путь. 12. Вам же нехай Господь дасть зріст і наповнить щедро любов’ю один до одного й до всіх, такою самою, яку ми маємо до вас, 13. і нехай він зміцнить ваші серця, щоб були бездоганними у святості перед Богом і Отцем нашим, як прийде Господь наш Ісус з усіма його святими.

          __________

          Євангеліє від Луки 11, 34-41.

          Сказав Господь:

          34. Світло твого тіла – око твоє. Коли око твоє здорове, все тіло твоє світле; коли ж воно недуже, все тіло твоє темне. 35. Гляди, отже, щоб світло, що в тобі, не стало темрявою. 36. Коли, отже, все тіло твоє світле й нічого темного не має, воно буде все в світлі, так, як коли б освічувало тебе світло своїм сяйвом.

          37. Коли він говорив іще, якийсь фарисей запросив його на обід до себе. Ісус увійшов і сів за столом. 38. Побачивши це, фарисей здивувався, що він перш не обмився перед обідом. 39. Господь сказав до нього:

          – От ви, фарисеї, чистите лиш зверху чашу й полумисок, самі ж ви всередині повні здирства й лукавства. 40. Безумні! Чи той, що зробив верх, чи не зробив і середини? 41. Краще дайте милостиню з того, що всередині, і все у вас буде чисте.

          __________

          Щоб були бездоганними у святості перед Богом

          Що це за потенційно святі люди, до яких звертається апостол? Вони можуть видаватися нам такими далекими, загубленими у перших віках від Христа, з далеких країв… Але ж ми знаємо, що слова Святого Письма – вони для кожного. І як би нам не хотілося це від себе самих приховати, ми теж прагнемо стати святими! Бо коли нас мучить совість – ми стаємо нещасними. А совість нас мучить тоді, коли ми грішимо. А якби не грішили – були б святими. То виходить, що щастя = святість. Отак просто. 

          Кажуть, о святим стати непросто. Але хіба просто жити, коли тебе постійно гризе сумління? Коли ти розумієш, що тій ідеал життя і те, як ти живеш насправді, трохи відрізняються? Що це не те, про що ти насправді мріяв? 

          Буває важко позбутися від того, що нам зараз таке дороге. Але перспектива вічності з Богом – це все-таки більший подарунок, ніж усі тимчасові втіхи. А те, що може стати для нас тривалою радістю тут, на землі, Бог нам обов’язково покаже й дасть. Якщо ми, позбувшись того, що нам непотрібне, зуміємо розгледіти справжнє щастя.

          Світло твого тіла – око твоє.

          Мудрі люди вміють по очах “прочитати людину”. Очі бувають нещирі, очі можуть “бігати”, очі можуть бути хитрими. Це все щось означає. І те, як ми дивимося на інших людей, відображається у нашому внутрішньому світі, і навпаки. 

          Коли людина переходить на бік світла – її погляд відразу змінюється. У її очах можна побачити небо. І це ще раз означає, що люди не є злими або добрими постійно. Вони стають такими щоразу, коли вибирають Бога або диявола радником свого життя.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.