Святе Письмо з розважаннями на 1 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважаннями на 1 грудня

          Перше Послання Апостола Павла до Тимотея 4, 4-8; 16.

          4. Сину Тимотею, всяке Боже сотворіння добре, і не слід нічого відкидати, коли його з подякою приймати, 5. бо воно освячується словом Божим і молитвою.

          6. Як будеш усе це братам викладати, будеш добрий слуга Христа Ісуса, що прийняв до серця і усвоїв слова віри та доброї науки, якій ти був завжди вірним.

          7. Що ж до нечистих та бабських байок, ти їх остерігайся. 8. Вправляйся у благочесті; бо тілесна вправа до дечого лише корисна, а благочестя до всього корисне, бо має обітницю життя теперішнього й будучого.

          16. Пильнуй себе самого та навчання; дотримуйся цього, бо, роблячи це, спасеш себе самого й тих, що тебе слухають.

          Євангеліє від Луки 16, 15-18; 17, 1-4.

          Сказав Господь юдеям, які до нього прийшли:

          15. – Ви видаєте себе за праведних перед людьми, але Бог знає серця ваші; бо що в людей високе – Богові осоружне.

          16. Закон і пророки були до Івана; з того часу благовіститься царство Боже, і кожен з трудом увіходить до нього. 17. Легше, щоб небо й земля минулися, ніж щоб з закону одна риска пропала.

          18. Кожний, хто розводиться з власною жінкою й одружується з іншою, чинить перелюб; і той, хто одружується з розведеною, чинить перелюб.

          1. Ісус сказав до своїх учнів:

          Неможливо, щоб не приходили спокуси. Однак горе тому, через кого вони приходять. 2. Ліпше такому було б, коли б млинове жорно було прив’язане йому до шиї і він був кинутий у море, ніж щоб він спокусив одне з цих малих. 3. Уважайте на самих себе!

          Коли згрішить твій брат, докори йому, і як він покається, прости йому. 4. Коли сім раз на день він згрішить проти тебе й сім раз вернеться до тебе і скаже: каюсь – прости йому.


           Лк.17. 3-4: “Коли згрішить твій брат, докори йому, і як він покається, прости йому. 4. Коли сім раз на день він згрішить проти тебе й сім раз вернеться до тебе і скаже: каюсь – прости йому”.

          Бувають образи, болючіші за будь-які фізичні рани. Вони нам не дають спокою, можливості радіти життю, бо роз’ятрюють душу. Ісус своєю жертвою показав нам приклад того, як потрібно вміти прощати. Коли розбійник на хресті звернувся до Нього, показавши, що вірить Йому, Ісус пробачив і пообіцяв Царство Боже.

          Вміти пробачати — це не лише жест доброї волі, а передовсім наслідування Христа. Також це і прояв великої любові, яка дарує прозріння та усвідомлення того, що людська слабкість притаманна кожному і не можна убезпечитися від проступку. Зрештою, пробачаючи, ми й самі звільняємося від тягарів образи, отримуючи натомість смирення і спокій.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.