Святе Письмо з розважанням на 5 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 5 грудня

          Перше Послання Апостола Павла до Тимотея 5, 11-21.

          11. Молодих же вдовиць не приймай, бо як їх охопить пристрасть, противна Христові, хочуть заміж виходити, 12. стягаючи на себе осуд, бо відкинули першу віру. 13. Крім того, вони звикають бездільно по хатах тинятися; і не тільки нічого не роблять, але цокочуть і скрізь втручаються, і базікають, що не личить. 14. Отже, я хочу, щоб молодші виходили заміж, дітей родили, рядили домом і не давали противникові ніякої зачіпки для лихомовства. 15. Бо деякі вже пішли слідом за сатаною.

          16. Коли ж яка віруюча прийняла до себе вдовиць, нехай їм помагає, хай не обтяжується Церква, щоб вона могла справжнім удовам помагати.

          17. Пресвітери, що добре головують, гідні подвійної шани, передусім ті, що працюють словом і навчанням. 18. Бо Писання говорить: «Не зав’язуй рота волові, що молотить» і «робітник гідний своєї нагороди». 19. На пресвітера не приймай скарги, хібащо при двох або трьох свідках. 20. Тих, які грішать, картай перед усіма, щоб і інші мали страх.

          21. Заклинаю тебе перед Богом і Христом Ісусом та вибраними ангелами берегти це безсторонньо, не робивши нічого з упередженням до когось.

          __________

          Євангеліє від Луки 17, 26-37.

          Сказав Господь:

          26. Як було за днів Ноя, так буде й за днів сина чоловічого: 27. їли, пили, женилися, виходили заміж, аж до дня, коли Ной увійшов у ковчег; надійшов потоп, і вигубив усіх їх. 28. Так само сталось і за днів Лота: їли, пили, купували, продавали, садили, будували; 29. та того дня, коли Лот вийшов з Содому, вогонь і сірка линули з неба і всіх вигубили. 30. Так само буде й того дня, як об’явиться Син чоловічий. 31. Хто буде того дня на крівлі, речі ж його в хаті, нехай не злізає за ними. А хто на полі, нехай так само не вертається назад. 32. Згадайте собі жінку Лота.

          33. Хто буде намагатися спасти своє життя, той його погубить; а хто його погубить, той збереже його. 34. Кажу вам, тієї ночі двоє буде на однім ліжку: одного візьмуть, другого зоставлять. 35. Дві жінки молотимуть разом: одну з них візьмуть, другу зоставлять. 36. Двоє буде на полі: одного візьмуть, другого лишать.

          37. Тоді вони його спитали:

          – Де, Господи?

          Він відповів їм:

          – Де труп, там і орли зберуться.

          __________

          Їли, пили, купували, продавали, садили, будували…

          Таким часто є наше життя. Ми дбаємо про те, що їмо, де живемо, чи маємо свій дім, авто. Так і минає життя, але навіщо воно? Навіщо на світі стільки мільярдів людей – щоб воно народжувалися, їли, росли і вмирали?

          Бог створив нас для чогось більшого, бо інакше наше існування просто не мало б сенсу. Він сказав нам плодитися й наповнювати землю, дбати про світ, який Він створив. А ще – дотримуватися Його заповідей, бо без цього не зуміємо добре порядкувати, а також підпадемо під вплив зла. Наче все просто, та життя часом є дуже складним. Ледве налагодиш духовний його бік – як у матеріальному все йде шкереберть. Ледве ввійдуть в колію матеріальні справи – ловимо себе на тому, що занедбали стосунки з Богом.

          Як же жити в гармонії? Можливо, сьогоднішня згадка у Святому Письмі про страшний суд має нагадати нам, що ми – не вічні. Так, ми покликані будувати добро, але в цьому світі ми зможемо бути рівно стільки, скільки Бог нам призначив. І тому жити треба так, щоб уже сьогодні не боятися стати перед Ним. І тоді у нас стане набагато менше справ, завдань, які насправді були неважливими. Натомість виринуть ті справи, які дійсно для нас є найважливішими: стосунки з собою, з Богом, з найріднішими, та наше покликання. Якщо ми у всіх цих сферах зможемо щодня робити максимум, то нам нічого боятися.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.