Святе Письмо з розважаннями на 8 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважаннями на 8 грудня

          Друге Послання Апостола Павла до Тимотея 1, 1-2; 8-18.

          1. Павло, апостол Христа Ісуса, щоб звістувати обітницю життя, що в Христі Ісусі, 2. Тимотеєві, любому синові: благодать, милосердя і мир від Бога Отця і Христа Ісуса, Господа нашого.

          8. Тож не соромся свідоцтва Господа нашого, ні мене, його в’язня, але перенось труди зо мною для євангелія за поміччю Бога, 9. який спас нас і покликав святим покликанням не за наші діла, а за своєю постановою та благодаттю, що була нам дана в Христі Ісусі перед відвічними часами; 10. об’явлена ж була тепер через появу Спаса нашого Христа Ісуса, який знищив смерть і освітлив життя й безсмертя євангелієм, 11. для якого я настановлений проповідником, апостолом та вчителем.

          12. З цієї причини я й терплю це, але не соромлюся, бо знаю, в кого я увірував; і я певен, що він може зберегти те, що мені було довірене на той день. 13. За правило візьми слова здорові, що ти чув від мене у вірі та в любові, яка у Христі Ісусі. 14. Бережи передання добре Духом Святим, який живе в нас.

          15. Ти знаєш, що всі ті, що в Азії, між ними Фігел і Ермоген, від мене відвернулися. 16. Нехай Господь дасть милосердя домові Онисифора, бо він часто мене підбадьорював, не соромивсь моїх кайданів 17. і, як був у Римі, шукав мене пильно, і знайшов. 18. Хай Господь дасть йому найти милосердя в той день. А скільки послуг він зробив мені в Ефесі, ти знаєш ліпше від мене.

          Євангеліє від Луки 19, 12-28.

          12. Сказав Господь притчу оцю:

          – Один чоловік, знатного роду, пішов у далеку землю прийняти царство й потім вернутися. 13. Покликав він десятьох своїх слуг, дав їм десять мін і мовив до них: промишляйте ними, поки я вернуся. 14. Співгромадяни ж його ненавиділи його й вислали слідом за ним посольство сказати: не хочемо, щоб той царював над нами. 15. І коли він, прийнявши царство, вернувся назад, велів прикликати до себе тих слуг, яким дав гроші, щоб довідатися, хто що придбав.

          16. Перший прийшов і каже:

          – Пане, міна твоя придбала інших десять.

          17. Сказав пан:

          – Гаразд, добрий слуго; тому що ти був вірний у малому, візьми управу над десятьма містами.

          18. Прийшов другий і каже:

          – Пане, міна твоя, принесла п’ять мін.

          19. Він сказав і цьому:

          – Ти теж будь над п’ятьма містами.

          20. Прийшов ще інший й каже:

          – Ось твоя міна, пане, що я тримав, сховавши у хустині; 21. бо я боявсь тебе, тому що ти чоловік жорстокий: береш, чого не клав, і жнеш, чого не сіяв.

          22. Пан до нього каже:

          – З уст твоїх я тебе суджу, лукавий слуго. Ти знав, що я чоловік жорстокий, беру, чого не клав, і жну, чого не сіяв. 23. Чому, отже, не дав моїх грошей в оборот, і я, вернувшись, відібрав би їх з відсотками.

          24. І він сказав тим, що там стояли:

          – Візьміть від нього міну й дайте тому, що має десять.

          25. – Пане, – сказали йому, – він має десять мін.

          26. – Кажу вам: кожному, хто має, дасться, а в того, хто не має, відберуть і те, що має. 27. А ворогів моїх, тих, що не хотіли, щоб я царював над ними, приведіть сюди й убийте на очах у мене.

          28. Сказавши це, Ісус пішов попереду, здіймаючись до Єрусалиму.


           Лк. 19, 12-28. «Кожному, хто має, дасться».

          У щоденній біганині, поміж купою справ, обов’язків, захоплень часто втрачаємо можливість зупинитися і проаналізувати — себе, своє життя, те, до чого прагнемо і те, що маємо. Інколи життя змушує нас зупинитися і подивитися на себе зі сторони. Добре, якщо це приємна нагода, коли можна сказати: „Дякую, Господи. За Твою ласку“, а не „Допоможи вже вкотре“.

          Навчімося дякувати, а не лише просити. Бо насправді кожен має значно більше, ніж може навіть оцінити, а інколи й побачити. Коли ж нам зле, коли щось трапляється, лише тоді можемо зрозуміти, як раніше було добре. А ми. За своїми наріканнями й невдоволенням цього не бачили. Тому живімо тут і зараз, а не в своїх планах чи уявленнях, як би мало бути.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.