Святе Письмо з розважаннями на 9 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважаннями на 9 грудня

          Послання Апостола Павла до Галатів 5, 22 – 6, 2.

          22. А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння; лагідність, доброта, вірність, 23. тихість, здержливість. На все це нема закону. 24. Котрі ж Ісус-Христові, розп’яли тіло з його пристрастями та похотями. 25. Коли живемо духом, духом ходімо. 26. Не будьмо суєславні, задиркуваті між собою, завидущі одні одним.

          1. Брати! Коли б хто попав у яку провину, ви, духовні, такого наставляйте духом лагідности; але вважай, щоб і ти не впав у спокусу. 2. Носіте тягарі один одного, і так виконаєте закон Христа.

          Євангеліє від Луки 10, 19-21.

          Сказав Господь своїм учням: 19. Ось я даю вам владу наступати на зміїв, скорпіонів і на всю ворожу силу – і ніщо вам не пошкодить. 20. Одначе не радійте тому, що духи вам коряться, але радійте тому, що імена ваші записані на небі.

          21. Того часу Ісус зрадів Святим Духом і промовив:

          – Прославляю тебе, Отче, Господи неба й землі, що ти втаїв це від мудрих та розумних і відкрив немовляткам. Так, Отче, бо так тобі подобалося.


          Гл. 5, 22-23: “Плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння; лагідність, доброта, вірність, тихість, здержливість”.

          Плоди Святого Духа – це досконалості, що їх формує в нас Святий Дух як первістки вічної слави. Згідно з церковною традицією їх є дванадцять: «любов, радість, мир, довготерпіння, лагідність, доброта, милосердя, тихість, вірність, скромність, поміркованість, чистота» (Гал. 5, 22-23, Вульґата).

          Щоб вони в нас визріли, треба докладати чимало зусиль. Спершу пагони любові, радості, миру, довготерпіння, лагідності, доброти, милосердя, тихості, вірності, скромності, поміркованості, чистоти повинні в нас прорости, зміцніти, а лиш тоді плодоносити.

          Кожен правдивий християнин мусить дбати, щоб дарувати ці плоди, щоб вдало засівати їхні зерна в душі інших. Бо лише так, ділячись такими скарбами, можна помножувати любов — найголовніший плід Святого Духа.

          Адже любов є основою кожного плоду: радість — радісна любов; мир — спокійна любов; довготерпіння — любов, що переносить; лагідність — любов, що готова служити іншим; добрість — любов, що шукає кращого для інших; вірність — любов, що виконує свої обіцянки; тихість — любов у служінні ранам інших людей; здержливість — любов, що проявляється в стриманості.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.