Святе Письмо з розважанням на 11 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 11 грудня

          Друге Послання Апостола Павла до Тимотея 2, 20-26.

          20. Сину Тимотею, у великім домі є не тільки золотий та срібний посуд, але й дерев’яний та глиняний; інший – на честь, інший ж – на нечесть. 21. Отже, як хто очиститься від цього, буде посудом на честь, освяченим, корисним для господаря, готовим на всяке добре діло.

          22. Утікай від похотей молодечих, шукай справедливости, віри, любови, миру разом з тими, що взивають до Господа чистим серцем. 23. Від дурних та безглуздних питань ухиляйся: сам бо знаєш, що від них постають свари. 24. Слузі ж Господньому слід бути не сварливим, але до всіх привітним, здібним навчати, терпеливим, 25. що противників картає лагідно; може, Бог дасть, що вони колись покаються, щоб пізнали правду 26. і виплуталися з тенет диявола, який піймав їх, щоб виконували його волю.

          __________

          Євангеліє від Луки 19, 37-44.

          37. В той час, коли наблизився Ісус до спуску з Оливної гори, вся громада його учнів, радіючи, почала сильним голосом хвалити Бога за всі чуда, що бачили, 38. кажучи:

          Благословен цар, що йде в ім’я Господнє!

          Мир на небі і слава на висотах!

          39. Деякі з фарисеїв, що були в юрбі, сказали йому:

          – Учителю, заборони твоїм учням.

          40. Він відповів:

          – Кажу вам: коли ці замовчать, каміння кричатиме.

          41. І як наблизився і побачив місто, він над ним заплакав, 42. кажучи:

          – Якби й ти цього дня зрозуміло те, що веде до твого миру! Але тепер воно закрите перед твоїми очима. 43. Прийдуть бо дні на тебе, і вороги твої валом тебе оточать, і тебе обляжуть, і стиснуть тебе звідусіль; 44. вони розчавлять тебе і твоїх дітей, які будуть у тобі, і не зоставлять у тебе каменя на камені, за те, що ти не зрозуміло часу твоїх відвідин.

          __________

          Слузі ж Господньому слід бути не сварливим, але до всіх привітним, здібним навчати, терпеливим, що противників картає лагідно.

          Наймудріші люди зазвичай найлагідніші. Вони вміють навіть найгіршому “правопорушнику” сказати по-доброму так, що тому не захочеться більше робити нічого поганого ні собі, ні іншим людям.

          Люди, які таке вміють, здаються нам ледь не святими, але насправді вони теж у свій час вчилися такими бути, тож, може, і нам вдасться навчитися? Кожного разу, коли ми чуємо чиюсь думку, яка нам не пасує, яка здається нам неправильною й протилежною до нашої – можна спробувати попросити в Бога допомоги терпляче вислухати і відповісти так, щоб не зробитися відразу з цією особою посвареними ворогами, а навпаки: показати їй, чи ми готові почути. Адже зазвичай люди не кажуть нам щось просто так. Вони говорять про щось важливе для них, підсвідомо прагнучи знайти правду, відповідь.

          Якби й ти цього дня зрозуміло те, що веде до твого миру!

          Ісус прийшов до Єрусалиму під захоплені вигуки людей, але там його за кілька днів засудили й розіпнули. Всі, хто хотіли, могли почути про Його чуда, могли бачити, як Він вижене торговців з єрусалимського храму, як навчатиме там людей новим притчам. Наступні сторінки Євангелія кажуть, що люди горнулися до Нього. Але все ж фарисеї зуміли повести Ісуса на смерть.

          Часто ми даємо вирішувати іншим за себе те, що для нас насправді дуже важливо. Ми стаємо як та юрба, яка сама не має впливу на своє життя. І хоча був час, коли нам було добре, коли ми раділи всім серцем, що чули Бога і прислухалися до всього, що Він казав, але коли настав важливий момент у нашому житті – ми робимо так, як всі: наче нічого й не чули, наче нічого й не навчились.

          Деколи варто вирішити для себе остаточно те, що є основою нашого життя і в ніяких обставинах від цього, вирішеного, не відхилятися. І хоча деколи такі рішення – дотримуватися непохитно доброї дороги – за відчуттями нам схожі на персональну Голгофу, треба вірити: в кінці сценарію – хепі-енд.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.