Святе Письмо з розважанням 12 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням 12 грудня

          Друге Послання Апостола Павла до Тимотея 3, 16 – 4, 4.

          16. Сину Тимотею, все Писання надхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, наставляти, виховувати у справедливості, 17. щоб Божий чоловік був досконалий, до всякого доброго діла готовий.

          1. Заклинаю тебе Богом і Христом Ісусом, який має судити живих і мертвих, його приходом та його царством. 2. Проповідуй слово, наполягай вчасно і невчасно, картай, погрожуй, напоумляй з усією терпеливістю та наукою. 3. Бо настане час, коли люди не знесуть здорової науки, але за своїми похотями зберуть коло себе вчителів, щоб уприємнювати собі слух, 4. і від правди відвернуть вухо, а обернуться до байок.

          __________

          Євангеліє від Луки 19, 45-48.

          45. Одного разу, увійшовши в храм, Ісус став виганяти продавців, 46. кажучи до них:

          – Написано: дім мій – дім молитви, а ви з нього зробили печеру розбишак.

          47. І він щодня навчав їх у храмі. Первосвященики ж і книжники, та старшина народу шукали його вбити, 48. та не находили, що б йому зробити, бо ввесь народ, слухаючи його, горнувся до нього.

          __________

          Добрий вчитель не лише хвалить, а й наполягає, докоряє, картає, навіть погрожує. Бо якщо говорити тільки те, що учням приємне – то вони чутимуть тільки те, що й так вже є в їхньому серці й не зможуть себе змінити. Виходить, що учителеві треба не боятися виводити учнів із “зони комфорту”, аби ті вдосконалювалися.

          Христос міг змовчати, коли побачив, як єрусалимський храм перетворився на базар. Але це було б неправильно, бо коли люди роблять щось зле, має знайтися хтось, хто їм про це скаже, а тоді вже їм обирати, змінюватися чи ні.

          Саме тому Бог та часто виводить нас із зони комфорту. Коли нас гризе совість, коли нас терзають душевні незрозумілості – це найкращий час навчитися чомусь новому, переосмислити нарешті те, що ми робимо зараз і зрозуміти, як далі будувати своє життя так, щоб і ми були мирними та щасливими, і наш Творець радів, дивлячись на нас.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.