Небезпечна покупка

Інші дописи автора

        Небезпечна покупка

        Зазвичай жінки ретельно перевіряють якість товару, який мають намір придбати в магазині

        Сучасний світ постійно спокушає людину пропозиціями легкої відповіді на різні питання – навіть на дуже складні питання. Не замислюючись над змістом запропонованих варіантів, багато хто прихильно ставиться до всіх пропозицій, які мали б допомогти легко вирішувати питання – щоб на них задовго не зупинятися. Ось і в царині статевості такі люди безтурботно сприймають пропозиції та розв’язки, які швидко закривають питання «надійності» запобігання вагітності. Це подібне до того, ніби ми забігли в магазин, вхопили річ, яка з першого погляду нам сподобалася, не прочитали інформації про вміст пакета й побігли до каси. Але що гірше – не поцікавилася, яка ціна цієї покупки. До таких «товарів» можна віднести внутрішньоматкову спіраль, яку сьогодні пропонується як «простий і надійний» захист від небажаної вагітності.

        Насправді ж засоби такого типу є небезпечними та агресивними. Основна дія цього предмету – вчинити матку жінки негостинною для ембріона та зберігати її такою постійно. Це радше абортивний засіб, аніж контрацептивний, оскільки основне його завдання – не допустити імплантації ембріона в стінки матки. Він не запобігає просуванню сперматозоїдів до фаллопієвих труб, а отже не перешкоджає зачаттю. Спіралі, в яких діючою речовиною є штучні гормони, дещо ускладнюють проникання сперматозоїдів до фаллопієвих труб, але основна дія як гормональних, так і традиційних мідних спіралей – виробляти ферменти й антитіла, які постійно перешкоджатимуть імплантації ембріона у стінки матки. Деякі спіралі провокують також систематичне скорочення матки, щоб спричинити аборт, якщо імплантація ембріона таки відбулася. Фактично, ці засоби перетворюють лоно жінки на… гробівець…

        Щоб побачити перелік можливих ускладнень внаслідок використання внутрішньоматкової спіралі, не потрібно сидіти в бібліотеці чи шукати його в енциклопедії. Інструкції до препаратів чи відповідні інтернет-сайти подають таке: різні гострі, хронічні та навіть онкологічні захворювання; проблеми під час менструації, ризик позаматкової вагітності та ін. За свідченням лікарів, основне ускладнення, яке виникає внаслідок введення внутрішньоматкової спіралі, – це запальні процеси, пригальмувати які можна інколи тільки оперативним втручанням. Також ці препарати можуть спричинити незворотне безпліддя. Безпосередні короткотривалі результати, а ще більше віддалені й довготривалі наслідки показують, що ціна, яку людина вирішує платити за невпорядковане хаотичне статеве життя, є надзвичайно високою!

        Зазвичай жінки ретельно перевіряють якість товару, який мають намір придбати в магазині, вивчають його складники, дивляться на термін придатності – все для того, щоб ця покупка не була шкідливою для неї чи для її родини та не обернулася для них якимсь лихом. Ще більше потрібно замислюватися, перш ніж зважитися на встановлення внутрішньоматкової спіралі, бо це точно принесе свої наслідки або на фізичному рівні, або на психологічно-емоційному, або на духовному, або відіб’ється на гармонії подружніх стосунків – але найбільш ймовірно, що цей вплив буде багатогранним і в перспективі прийдешніх років нестиме наслідки на всі перелічені виміри життя.

        Фото: caffeinematters.com.au

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Замість того, щоб нарікати на темряву, засвіти свою свічку (Конфуцій)