Як розпізнати своє покликання: кілька думок

Інші дописи автора

        Як розпізнати своє покликання: кілька думок

        Кожна людина в певний момент свого життя замислюється над тим, як бути далі: вибір професії, роботи, а найголовніше – сімейного стану. Усі ми – соціальні істоти, народжені з єдності чоловіка і жінки –покликані Богом до життя у певному сімейному стані. Однак не всі одружуються, багато хто живе самотньо, деякі обирають життя, посвячене Богові. Як не помилитись у виборі і зрозуміти вчасно, до чого прагнеш?

        Від народження людина наділена приналежністю до однієї із двох половинок людства – це і визначає значною мірою наш спосіб життя. Жінка і чоловік вже змалечку по-різному бачать цей світ і себе у ньому. Варто пам’ятати, що статевість – це великий подарунок від Бога, для «розгортання» якого знадобиться ціле життя: безліч ситуацій, відносин, зустрічей, щоб відкрити себе-жінку та себе-чоловіка.

        Read in English: HOW TO RECOGNIZE OUR VOCATION

        Праця над будівництвом свого майбутнього починається ще зі школи. Шкільний мікросвіт – це середовище, в якому формуються і усталюються моделі поведінки із протилежною статтю. Вже на цьому етапі хлопчикам подобаються дівчатка і навпаки. Проаналізуй свій шкільний досвід, свої стосунки. Що ти відчував(ла)? Про що ти мріяв(ла)? Ти бачив себе поруч із кимсь чи ні? Може знайдеш підказки для себе?

        Якщо ти впевнений, що твоє щастя – це щаслива сім’я, все-таки добре розберися в тому, що означає для тебе сім’я. Щодень із тими ж людьми, турботи, діти, праця, відповідальність. Страшно звучить? Все це не зможе відлякати тебе, якщо твоє покликання бути сім’янином. Бог насправді дає значно більше сил, ніж ті, якими володіємо.

        Самотність? Такий стан – це теж вибір. У нього завжди різні мотиваційні передісторії, часом болісні, часом радісні. Слід розуміти, що якщо ти сам – це означає, що Божа воля є на те. Неодружені найчастіше, на жаль, терплять від постійного «цькування» із боку суспільства. Але ти не зобов’язаний відповідати на тисячі питань: чому не одружуєшся, тобі вже стільки років, що ти собі думаєш. Це проблема тих, хто запитує. Твій вибір – це твій вибір. Може Бог довірив Тобі щось мегаважливе? Проси у Бога сил і розуміння свого покликання – і Він не забариться з відповіддю.

        Приходить мить – і відчуваєш непоборне бажання присвятити себе чомусь вищому: служінню Богу. Обираєш монастирське життя. Ну що ж, чудово. Але насамперед – не спіши. Спробуй підготуватись: поживи бодай місяць за чітким розміреним графіком ченців, із молитвами, послухом, убогістю. Тоді вирушай! І молися, щоб Бог допоміг зрозуміти тобі, що правильно.

        Якщо ти хлопець і відчуваєш покликання служити Богові у священичому стані – випробуй себе. Що стало причиною і головною мотивацією твого вибору? Чи не те, що не знаєш, куди іти і жодна з професій тобі не подобається? Згадай cобі про довжелезні черги до сповідальні – там кожна людина чекатиме від Тебе поради і допомоги. І служити – без буднів і свят, без днів і ночей. Нормально? Тоді вперед – навчайся!

        Для кожного з нас у Господа є свій особливий план. Довіряймо, щоб діяти правильно!

         

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Учасник команди ДивенСвіт:)

            Коментарі

            • Слава Iсусу Христу!
              Читаю статтю твою Таня I в головi аж дзвонить молитва св. Франциска з Асижу яку передав з Канади з украiнськоi дiаспори наш земляк: просив розповсюдити на Украiнi.Це було рокiв 25 тому.Надрукувала та роздавала людям,а потiм забулося.Скористаюся нагодою

              До Господа благання молитовне:
              Вчини мене знаряддям Твого миру.
              Де э ненависть,-хай би нiс любов я.
              Де э образа:- прощення приносив.
              Де э зневiра хай би нic я вiру.

              О,Вчителю,вчини,щоб я запрагнув:
              Не бути втiшеним,а потiшати
              Не бути любленим,лишень-любити.
              Бо ж даючи : отримуэ людина,
              Прощаючи,тим самим воскресаэ
              до Вiчного Життя.Амiнь.

              Молитва св.Франциска з Асижу.

              Головне покликання людини це бути знаряддям миру
              Слава Iсусу Христу!