Батарея, зарядний пристрій і кава

Інші дописи автора

        Батарея, зарядний пристрій і кава

        Метушня. Усі кудись поспішають. Час летить невпинно. Чуже місто. Важлива справа.

        Виймаєш свій телефон, щоб зателефонувати, а він видає до болю знайомі звуки: батарея розряджена. З надією, що батарея ще трішки витримає, пальці шукають у контактах особу, натискають на її ім’я, іде виклик. Декілька гудків при розрядженій батареї – це ціла вічність. Починаєш нервувати, коли ж буде відповідь.

        Read in English: Battery, charger and coffee

        Екран замерехтів і погас. Ти в ауті, в зоні недосяжності. Роздратування і невдоволення наповнює душу. Телефон в руці відчуває, як його стискають міцні пальці і потріскує від цього. Однак, нічого не міняється. Шукаєш вихід з цієї безглуздої ситуації. Починаєш напружувати свої мізки пригадуєш, що зарядний пристрій чекає на тебе у твоїй валізі. Ну, що ж! Хоч одна добра новина. Волочачи за собою валізу, заходиш у кав’ярню у пошуках розетки, щоб повернути до життя свій телефон.

        Розетка вільна, можна скористатися. Засвітився екран і знову погас. Потрібен час, щоб заряд був хоча б на декілька відсотків, щоб пристрій знову подав ознаки життя. І ось мудре рішення – на столі біля телефону появилася кава, аромат якої немов зупинив час. Поспіх пропав, а на устах – присмак чудового напою і заряд енергії на цілий день. Знову спроба уввімкнути неслухняний телефон. Лунає вітальна мелодія і відроджується надія. Палець тисне на зелену кнопочку, чути гудки і довгоочікуване – слухаю. Ти знов у грі.

        Подібно і в духовному житті, коли відчуваєш у серці розпач, зневіру, коли твоя життєдайна батарея моргає до тебе червоним кольором і видає останні звуки, то час зупинитися. Зупинитися і згадати про валізу, духовну аптечку, у якій чекає на тебе зарядний пристрій, яким є молитва. Саме через молитву Господь вливає у наше серце свою ласку, яка має здатність відживляти, творити чудеса. А кава? А кава вчить, що потрібно робити зупинки у вирі буденних справ і насолоджуватися життям, ділячись ароматним напитком зі своїми абонентами у реальному житті і тим самим підзаряджати свою батарею і батарею ближнього)
        То ти у грі?

        Фото: papigutto

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Намагаюся бути Божою дитиною)