Знайти свій храм

Інші дописи автора

        Знайти свій храм

        “Не йдіть до Церкви, якщо очікуєте цього…”- чи все так просто? Церква заснована Христом, але в ній теж є люди.

        І що це означає? Перше- це нормально, коли ми хочемо прийняття, розуміння і любові- це потреба кожної людини. Друге- якщо хочемо духовного зростання, то варто знайти свій храм. Ви духовно гарячі? То йдімо туди, де служиться Утреня, Вечірня, де проповіді духовно глибокі, де є добра молодіжна спільнота, де робляться регулярно реколекції.

        Хочете зростати духовно і укріпити свою віру? Знайдімо свій храм- там де розуміють нас і нашу духовність.

         

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Захоплююсь журналістикою, церковним співом, люблю котів

            Коментарі

            • Наталя    14.06.2017 о 13:41

              Для мене не дуже зрозуміло, що означає знайти свій храм. Зі статті розумію, що потрібно іти туди, де все готове, тільки мене бракує. Авжеж, церква – то є спільнота. То ж будуймо, розвиваймо, творімо її разом.
              І якщо я є парафіянка якоїсь церкви, то що ж я буду ходити в інші церкви, бо тут не глибока проповідь? Це теж саме, що ходити обідати по сусідах, а не вдома. Ні, я не виключаю можливості шукати, ходити в інші церкви – в гості ходити теж потрібно.
              Не мені мають створювати ідеальні церковні умови, а я теж повинна брати в цьому участь.

              • Ірина Кисилевич    14.06.2017 о 14:54

                Якщо ми маємо богословську освіту, то треба йти, де глибокі проповіді, щоб духовно зростати. І не сварімося з парохом, вірними- не виправляймо всіх, робімо мудро- ходімо там, де нам душа лежить.

            • Дійсно знайти свій храм це дуже тяжко, а інколи навіть і своє місце у храмі. На якому тобі буде так приємно спілкуватися із Богом. А що робити якщо немає молодіжної спільноти???

              Я пам’ятаю коли ми почали ходити кожної неділі до церкви. (рік так десь 2006-2007 рр.) У свята людей завжди багато, в неділю так як завжди, тільки основному старші.. А молоді взагалі немає..З дітей тоже..2 -4.. Опісля прийшов мій 11 клас.(2009 рік.) Хоч так як казав мій репетитор із математики, що це можливо найважчий рік у вашому житті. Але я не покидала ходити доцеркви кожної неділі. Класна керівничка нераз звертала на мене цим увагу, що о Іра може ходити кожної неділі.. Але на це мені було якось все одно, я цим не гордилася і не відчувала якогось дисконфорту. Тепер я зрозуміла плоди отих слів, котрі стали насінням у душах молодших за мене.. І зараз у нашому храмі вже є молодь яка ходить кожної неділі до церкви..Але молодіжної спільноти ще немає…
              Я знайшла своє місце у храмі..і це відчула не тільки я …

              • Ірина Кисилевич    14.06.2017 о 10:29

                Може ще буде молодіжна спільнота. Буває, що вірні активніші за священиків- варто знайти свій храм.