Коли ранок починається не з кави

Інші дописи автора

        Коли ранок починається не з кави

        Нещодавно почула фразу, котра наштовхнула мене на цікаві роздуми. Звучала вона приблизно отак: “Якщо протягом дня каві ми приділяємо більше часу ніж особистій молитві – завжди будемо виснажені”.

        Всі ми, звичайно ж, розуміємо, що ці речі є цілком різними і не можуть порівнюватись у такому контексті. Але чи всі ми до кінця розуміємо цінність справжньої молитви у нашому житті? Чи всі ми усвідомлюємо, що вже зараз можемо користати із спілкування з Богом?

        То що таке молитва?

        Молитва то не є щось, що я віддаю Богові або Бог дає мені, щось що можна діткнути чи побачити. Молитва – спілкування з Богом. Але це є дуже особливе спілкування, бо Бог є Той, Хто сотворив світ. Нічого в світі нема без Бога. І коли я спілкуюся з Богом – я визнаю Його всемогутність, цілковиту мою залежність від Нього.

        Владика Любомир, “Любомир. Бути людиною”

        Той, Хто знає все і може все готовий вислухати вас будь-коли і будь-де.  24 години на добу і 7 днів на тиждень. Неймовірно, правда?

        Коли народжується молитва?

        Коли я усвідомлюю яким могутнім є Бог або яким немічним є я.

        Молитва дає фундамент нашого життя.  Усвідомленість того Хто є перед нами і того що саме ми хочемо Йому сказати робить її справжньою.

        Молитва має переходити в наше життя і життя, коли ми бачимо, що десь собі не даємо ради, має повертатися до молитви.

        Владика Венедикт, Відкрита Церква. Діалоги

        Коли у вас народжується бажання поговорити з людиною, котра є дорогою для вас? Як часто ви спілкуєтесь  з тими, кого любите?

        Якщо добре подумати, то усі ці моменти є важко навіть приблизно підрахувати: ми ділимось із рідними нашими перемогами і переживаннями, радісними і сумними подіями. Із найближчими – ділимось усім. Принаймні мали б.

        То якщо ми любимо і довіряємо Богові – нехай Він буде у тій кожній миті нашого життя. Найперше з Ним – поділіться цим ”усім”.

         

        Для чого молитись?

        Що, як не молитва, може дати нам розуміння Божої волі у житті? Наше завдання лиш – цю волю поволі для себе відкривати.

        Владика Венедикт у LvBS

        Ми молимося “Отче наш” щоби у нашому житті була воля Божа а не наша воля у житті Бога. Пам’ятаймо це кожного разу, коли складатимемо свої наміри перед Господом.

         

        Якою має бути молитва?

        Найперше – щирою. Завчені тексти, котрі ми так часто відмовляємо “на автопілоті” чи ”бо треба” не спричинять жодного зрушення у нашому духовному житті.

        Скажіть кілька речень своїми словами про те, що для вас сьогодні є важливе  і цього буде достатньо. Подякуйте Богові за все, що маєте і впустіть Його у ваше щоденне життя – розкажіть про сьогоднішні плани і тривоги, спитайте що Він про них думає.

        Якщо вам важко молитись – просто прийдіть до церкви і помовчіть. Побудьте у присутності Бога – це також молитва.

        Владика Володимир, зустріч із молоддю

         

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора