Бути – не значить зрозуміти, або твоя і моя Літургія

Інші дописи автора

        Бути – не значить зрозуміти, або твоя і моя Літургія

        У повсякденному житті ми часто не до кінця розуміємо значимість Святої Літургії у нашому житті. Важливу роль тут відіграє людська свідомість. Отож, запитаймо самих себе, чи свідомі ми розуміння Літургії? Що нам зрозуміло, а що ні?

        Перебуваючи на Службі Божій, більшість із нас відволікається думками про буденні клопоти, роботу, одним словом думає про що завгодно, але не про єднання з Богом у молитві. У таких запитаннях майже кожен може побачити себе: «Ой, Служба Божа так довго тягнеться. Сьогодні у Отця дуже довга проповідь. А котра вже година? Проблеми на роботі і вдома тощо». Звичайно, є люди, які просто не розуміють слів із богослужіння. Ось про що і буде йти далі мова.

        На мою думку, дане питання слід розглядати у контексті: «Людина-Священик-Літургія». Що я маю на увазі? Важливо брати активну участь у житті спільноти церкви, тоді людина духовно розвивається і внутрішньо збагачується, а священик є тим пастором, котрий завжди буде чекати на ту «одну загублену вівцю», якій ніколи не відмовить у підтримці та допомозі. Разом з тим, поняття розуміння Літургії приходить саме собою, так як основа Святої Літургії – Таїнство Євхаристії (Святого Причастя). Ісус Христос установив Пресвяту Євхаристію перед своїми страстями, коли на Тайній Вечері подав Апостолам хліб, кажучи: «Їжте – це моє Тіло», і подаючи їм чашу з вином сказав: «Пийте – це моя Кров». Ісус Христос в Євхаристії – джерело вічного життя.

        Літургія – спільна молитва, і кожен християнин повинен бути її активним учасником, а не стороннім перехожим. Тому зустрічаймо і пізнаваймо Бога в Церкві і через Церкву.

        Марія ХАЩІВСЬКА

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 3.5 / 5. Vote count: 2

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Журналіст "ДивенСвіт"

            Коментарі

            • Ірина Кисилевич    01.09.2017 о 07:52

              “Ой, довго тягнеться”- іноді священик чи співці можуть втомлювати людей. Один отець-підпільник- Служба Божа 110 хвилин, а проповідь- 45 хвилин. Тепер ціную практичну харизму- часові рамки!