«Я краду гроші у свого чоловіка». Чи треба з цього сповідатися?

Інші дописи автора

        «Я краду гроші у свого чоловіка». Чи треба з цього сповідатися?

        Про це у сповідях згадують дуже багато жінок, даремно витрачаючи свій час і час священика. Чимало священиків, які самі є чоловіками, нерідко не вдаються в подробиці і нав’язують жінкам розуміння того, що це є ледь не смертельним гріхом. Але коли жінка краде гроші, а коли їх бере?

        На моє глибоке переконання, все в родині має бути спільним і навіть час. Жінка не краде у чоловіка з кишені гроші, а бере те, що їй належить. Адже шлюб, є єднанням двох людей, яких Бог благословив «стати одним тілом».

        Навіть світський суд це визнає, коли при розлученні ділить по половині все спільно набуте майно. Сумно є чути про чоловіків егоїстів, що вважають зароблені ними гроші своєю власністю. Вони, гроші, є власністю родини. Тому, коли чоловік пропиває гроші, то пропиває не свої, а гроші родини. Коли програє в карти чи на ігрових автоматах, то програє гроші родини. І коли тринькає їх на право на ліво, то тринькає гроші родини.

        Жінка, я вважаю, не має жодного гріха, коли бере у чоловіка гроші на потреби родини, навіть коли чоловік цих потреб не помічає. Оплата комунальних послуг, одяг, їжа, лікування, все це потребує коштів. І якщо чоловік на це не дає гроші, гріхом не буде їх у нього взяти. Інша справа, коли жінка краде їх для власних потреб: розваги, салони, дорогий одяг. Те, на що вона може заробити самостійно. Чи всі жінки можуть сказати, поклавши руку на серце, що дбають лише за родину? Навряд. Тому такі жінки і справді потребують щирого покаяння за те, що крали для себе, а не брали для родини.

        Ідеально є, коли в родині панує довіра і взаєморозуміння. Тоді ця проблема повністю відпадає. Жінка з чоловіком обговорює всі родинні витрати і навпаки. Але, коли чоловік живе сам для себе і не цікавиться потребами родини, то для добра сім’ї  буде краще, коли йому нічого не казати а використовувати гроші за призначенням. Скільки чоловіків у п’яному вигляді просто губили гроші, а ще більше їх просто пропивають! Краще, на мою думку, для чоловіка буде, коли він не буде мати за що пити і краще для всіх буде, коли гроші підуть на потреби дітей і дружини.

         

        Блог о. Олега Кобеля

        Фото: bibo

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Священик УГКЦ