Папа Римський Франциск зустрінеться з чорнобильцями

Читай також

  • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
  • ВПЛИВ НА ПАПУ РИМСЬКОГО. ДУХОВНИЙ ВИМІР ВОЇНА. ЗЛОВТІХА. ЗНАМЕННЯ. НА ВСЕ ВОЛЯ БОЖА? | Жовті Кеди
  • Посол України у Ватикані: Потрібно відкривати нові фронти, а не білий прапор піднімати
        • Папа Римський Франциск зустрінеться з чорнобильцями

          На 20 квітня запланована аудієнція в Папи Римського групи ліквідаторів і переселенців із Чорнобильської зони, які приїдуть з України та Білорусі

          Про майбутню зустріч Понтифіка із ліквідаторми та переселенцями повідомила доктор Астрід Сахм, представниця Міжнародного освітнього центру міста Дортмунд (Німеччина) на прес-конференції в Укрінформі “Екологічний та антропологічний вимір Чорнобильської аварії” 15 квітня.

          “Цього року Європейський тиждень пам’яті “За майбутнє після Чорнобиля і Фукусіми” проходить під патронажем Європейського Парламенту в 13 країнах Європи: крім України та Білорусі, в Італії, Іспанії, Австрії, Туреччині, Польщі, Чехії, Німеччині, Франції, Бельгії, Великобританії, Норвегії. 7 квітня відбувся захід у Європарламенті в Брюсселі. На 20 квітня запланована аудієнція в Папи Римського групи ліквідаторів і переселенців із Чорнобильської зони, які приїдуть з України і  Білорусі. Відбудуться заходи в національних парламентах різних країн, зокрема 27 квітня – у Німецькому бундестазі”, – зазначила Астрід Сахм, уточнивши, що активну участь у заходах беруть Церкви, які є частиною чорнобильського руху солідарності в європейських країнах.

          “Мета – донести, передусім до молоді, що за трагедією стоять не просто цифри, а конкретні люди. Зробити це можуть тільки свідки, ті, хто пройшов через це. Важливо, щоб голос чорнобильців не був забутий”

          «Майже половина всіх гуманітарних чорнобильських ініціатив діють у рамках церковних спільнот. Тому роль Церкви в солідарності дуже й дуже важлива, щоб голос чорнобильців не був забутий. Про що і казав єпископ Греко-Католицької Церкви Богдан Дзюрах на конференції», – додала вона.”Мета – донести, передусім до молоді, що за трагедією стоять не просто цифри, а конкретні люди. Зробити це можуть тільки свідки, ті, хто пройшов через це. Важливо, щоб голос чорнобильців не був забутий”, – підкреслила пані Сахм.

          Довідка:

          Приблизно о 1:23:50 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався вибух, який повністю зруйнував реактор. Будівля енергоблока частково обвалилася. У різних приміщеннях і на даху почалася пожежа. Згодом залишки активної зони розплавилися. Суміш з розплавленого металу, піску, бетону і частинок палива розтікалася під реакторними приміщеннями.

          Після аварії на Чорнобильській АЕС сумарний вихід радіоактивних матеріалів становив 50 мільйонів кюрі, що рівнозначно наслідкам вибухів 500 атомних бомб, скинутих в 1945 році на Хіросіму.

          Радіоактивного опромінення зазнали майже 8,4 млн. жителів Білорусії, Україні та Росії. 130 00 осіб було евакуйовано, навколо ЧАЕС утворено 30-кілометрову зону відчуження. Пізніше, за різними оцінками, 1200 осіб повернулись назад до свої домівок.

          За матеріалами: news.ugcc.uaasktop.livejournal.comuamodna.com

           

          Читай також

        • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
        • ВПЛИВ НА ПАПУ РИМСЬКОГО. ДУХОВНИЙ ВИМІР ВОЇНА. ЗЛОВТІХА. ЗНАМЕННЯ. НА ВСЕ ВОЛЯ БОЖА? | Жовті Кеди
        • Посол України у Ватикані: Потрібно відкривати нові фронти, а не білий прапор піднімати
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.