У Полтаві молодь всю ніч молилася за мир в Україні

Читай також

  • Навіщо молитись?
  • Молитви Андрея Шептицького за український народ
  • Українці безперервно молитимуться за мир цілу добу
        • У Полтаві молодь всю ніч молилася за мир в Україні

          Нічні молитовні заходи проходили у середмісті Полтави – у Молодіжному центрі.

          У ніч з 13 на 14 травня у м. Полтава відбулися молодіжні нічні чування, присвяченні Дню пам’яті та примирення та Рокові Божого Милосердя, який відзначає у 2016-му вся Католицька Церква. Організували зустріч Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» у співпраці з полтавською молодіжною організацією «Українська молодь — Христові».
          Полтава4

          Розпочавши з молебню до Пресвятої Богородиці, усі учасники молитовних чувань спільно молилися за розвиток Української Греко-Католицької Церкви у Харківському екзархаті (куди територіально належить м. Полтава), за мир та спокій на українських землях, за українське військо, за подолання воєнного лихоліття, за усіх жертв військових конфліктів та протистоянь у XX-XXI ст., жертвуючи свою присутність і за свої особисті та парафіяльні потреби.

          Згодом, отець Максим Кролевський, духівник молодіжної спільноти «Українська молодь Христові», у своїй духовній науці розповів про сутність та значення свободи, миру та справедливості у контексті сучасних українських реалій.

          «Вдивляючись у різні трагічні події XX століття та сьогодення, пам’ятаючи про всіх тих, хто став невинною жертвою різних геополітичних псевдоідеологій, ми повинні будувати наше суспільство на любові, повазі до гідності людської особи та на християнсько-європейських цінностях, які є запорукою подолання корупції та будівництва вільної та незалежної Української Держави», — отець Максим Кролевський

          Під час духовної науки творилися жваві дискусії та обговорення.

          Полтава2

          Після духовної науки, п. Тарас Подоляк, активний парафіянин, добродій та канцлер чоловічої братерської організації «Лицарі Колумба» у м. Полтава, поділився зі всіма молодими особами своїм життєвим досвідом та знаннями, окресливши для молодих осіб важливі християнські цінності та пріоритети, які мають бути фундаментом для побудови справді щасливого життя.

          «У різних процесах свого особистого розвитку та різних процесах соціалізації я завжди відчував присутність Бога та силу молитви, яка вела мене життям, допомагала робити правильний крок у правильному напрямку, розвивати особисте, родинне та суспільне життя», — Тарас Подоляк

          Усі учасники нічних молитовних чувань переглянули різні екологічні та християнські фільми, під час яких кожен мав можливість приступити до Сповіді. Також у програмі нічних молитовних заходів була молитва на вервиці, духовні науки, частування, а також спів народних та християнських українських пісень.

          Полтава1

          Завершилися молодіжні молитовні нічні чування Божественною Літургією.

          Довідка

          Греко-католицька молодь у Полтаві збирається при місцевій парафії Пресвятої Тройці УГКЦ. Зокрема, хлопці та дівчата організувалася у спільноту «Українська молодь — Христові», до якої можуть долучатися всі охочі.

          За матеріалами: Українська Греко-Католицька Церква в Полтаві

          Читай також

        • Навіщо молитись?
        • Молитви Андрея Шептицького за український народ
        • Українці безперервно молитимуться за мир цілу добу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.