Фестиваль особливих театрів відбудеться у Львові

Читай також

  • Започаткували Обнова-фест, поєднали 15 пар та гартують українців: історія товариства у Чернівцях, яке відзначило 25-річчя
  • Благодійний міні-фестиваль Будуємо Україну Разом у Вознесенську
  • ТОП-5 запитань про Вітер на-Дії 2022
        • Фестиваль особливих театрів відбудеться у Львові

          20-22 травня у Львові особливі актори з різних міст України, Польщі, Білорусії та Литви приїдуть зіграти свої вистави на ХІ Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях»

          У фестивалі візьме участь 11 театральних колективів, а це близько 150 акторів, які покажуть вистави на різні тематики – від дитячих казок, до філософських роздумів про сутність людини. Незвичні актори будуть грати у різних техніках – буде і ляльковий театр, театр тіней, драматичний театр, пластичний театр. Вистави будуть проходить на майданчиках міського палацу культури імені Гната Хоткевича та на малій сцені театру імені Лесі Українки, а в п`ятницю в рамках фестивалю відбудеться барабанне коло біля міської ратуші.

          Цього року фестиваль отримав свою офіційну назву – «Шлях». Непротоптана стежина поступово розширилася і перетворилася на шлях, яким тепер простують талановиті актори з особливими потребами та їх друзі. Темою фестивалю є Африка – тому під час підготовки до фестивалю будуть барабанні кола та виготовлення африканських костюмів. В рамках фестивалю відбудеться дружня фото-подія «Театр в об’єктиві» – результатом якої буде міжнародна виставка робіт зі Львова, Любліна та Бресту. Усіх бажаючих фотографів просимо зголошуватись та реєструватись у координатора події [email protected]. Майстер-класи на фестивалі проведе один із творців соціальної вистави «Король Лір», прем`єра якої відбулась минулого року у Львові.

          Довідка. Фестиваль є частиною Міжнародної співпраці Україна-Польща-Білорусь, де щороку відбуваються подібні мистецькі заходи. Щорічний цикл у вересні відкрив конкурс емблем, яку попередньо обрали самі учасники фестивалю шляхом голосування. Цьогоріч учасники поринуть в атмосферу загадкової Африки. Восени в Польщі, в Любліні, відбувся конкурс пісні, а навесні в усіх трьох країнах панує театральне мистецтво. Люблін розпочинає естафету своїм SANS (Spotkanie artystow nieprzetartego szliaku), далі Білоруська сцена приймає натхненних акторів з особливими потребами і насамкінець в травні Львів завершує міжнародний театральний марафон.

          Програму Фестивалю “Шлях” можна переглянути тут>>>

          За матеріаламиtvoemisto.tv

          Фото: facebook.com

          Читай також

        • Започаткували Обнова-фест, поєднали 15 пар та гартують українців: історія товариства у Чернівцях, яке відзначило 25-річчя
        • Благодійний міні-фестиваль Будуємо Україну Разом у Вознесенську
        • ТОП-5 запитань про Вітер на-Дії 2022
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.