Українська молодь запросила Папу в Україну

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • Заява Постійного Синоду УГКЦ щодо нещодавніх висловів Папи Франциска
  • Екобюро УГКЦ здійснило переклад апостольського повчання «Laudate Deum» на українську мову
        • Українська молодь запросила Папу в Україну

          «Папа в Польщі, Папа в Римі, Папа буде в Україні!» – таким гаслом, яке придумала львівська спільнота “Віра і Світло”, до Святішого Отця звернулася українська молодь, яка численно взяла участь у Світовому Дні Молоді, що відбувся у Кракові.

          Молоді люди готувалися до зустрічі з Папою Франциском та в декілька етапів зробили запрошення Папі відвідати Україну.

          Першою запрошення від української молоді передала Уляна Журавчак, одна з 12 молодих людей-волонтерів, представників всіх континентів світу, що мали нагоду розділити  з Папою Франциском суботній обід. Після завершення обіду, Уляна мала нагоду особисто звернутися до Святішого Отця, висловити йому слова вдячності за підтримку України у непростий час війни та гуманітарної кризи, просити, щоб Папа і надалі словами підбадьорення та молитвою підтримував українців, а також від імені української молоді запросила його в Україну.

          Наступним особливим моментом зустрічі було привітання Папи недільного ранку на Полі Милосердя (Campus Misericordie), де серед понад півтора мільйона паломників з усього світу, було кілька тисяч молодих прочан з України. Тут, на Полі Милосердя, де була відслужена завершальна Свята Меса Світового Дня Молоді, група української молоді зустріла Папу величезним банером  із написом про те, що українці його люблять, дякують йому та чекають. П’ятиметровий банер напередодні зустрічі зі Святішим Отцем молодь намалювала власноруч, радо відгукнувшись на ініціативу Комісії у справах молоді УГКЦ.

          13872514_1220585794646886_2129575345_n

          Той самий банер з написами про те, що українці люблять, дякують та чекають Папу в Україні, був представлений на завершальній зустрічі Папи Святішого Отця з волонтерами на «Таврон Арені». З-поміж майже 20 000 молодих осіб з усього світу, що були задіяні у проведенні СДМ, було коло 200 волонтерів з України. Папа, побачивши барви українського прапора на плакаті, який тримала спільнота українських волонтерів, помахав їм рукою та мило посміхнувся.

          13875130_1220585804646885_1566633635_n

          13662659_1220585814646884_654563632_o

          Українська молодь вірить, що Папа Франциск почув їхні слова і незабаром прибуде на українську землю, яку любить, щоб зустрітися з українцями, які йому не байдужі.

          Роман Демуш для Радіо Ватикану

          Фото: Роман Демуш

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • Заява Постійного Синоду УГКЦ щодо нещодавніх висловів Папи Франциска
        • Екобюро УГКЦ здійснило переклад апостольського повчання «Laudate Deum» на українську мову
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.