Американський політолог Френсіс Фукуяма викладатиме в УКУ

Читай також

  • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
  • Пройди опитування, щоб твоя Церква тебе почула і зрозуміла!
        • Американський політолог Френсіс Фукуяма викладатиме в УКУ

          Відомий американський філософ та публіцист Френсіс Фукуяма стане викладачем в Українському католицькому університеті в рамках програми «Викладання та розробка навчальних кейсів для вивчення публічної політики», яка триватиме з 21 до 26 серпня.

          Фукуяма приїде до Львова вперше і пробуде тут близько двох тижнів. Про це ZAXID.NET розповіла координаторка програми УКУ Валентина Засадко.

          «У понеділок, 22 серпня, Френсіс Фукуяма проведе публічну зустріч у Італійському дворику, найімовірніше це буде о 19:00. Зустріч буде безкоштовною, прийти можуть усі охочі, але перед тим слід буде зареєструвати онлайн, про деталі ми повідомимо на нашій сторінці у Facebook», – розповіла Валентина Засадко.

          У вівторок, 23 серпня 2016 року, о 14.00 у Будинку вчених відбудеться прес-конференція з нагоди початку роботи в Україні Центру демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету (США) та Школи управління Українського католицького університету — освітньої програми «Академія лідерства для розвитку». В рамках цієї школи проходиме програма, де викладатиме Фукуяма.

          За словами організаторів, курс розроблений для працівників університетів та навчальних центрів, діяльність яких сфокусована на вивченні державної політики. П’ятиденна програма зорієнтована на те, щоб допомогти учасникам отримати знання, вміння і навички для розробки навчальних матеріалів. Коштує навчальний тиждень – 1 тис. доларів. Цього року тут навчатимуться 30 учасників з України, які отримали спонсорські стипендії, та троє іноземців. Програма проходить вперше, в УКУ наразі не знають, чи вона буде щорічною.

          У січні Френсіс Фукуяма знову відвідає Львів в рамках співпраці з УКУ.

          Довідка

          Френсіс Фукуяма займає посаду старшого наукового співробітника, засновану на честь Олівера Номелліні, Інституту міжнародних досліджень Фрімена Споглі, є директором Центру демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету, а також почесним професором Департаменту політичних наук. В минулому працював у Школі перспективних міжнародних досліджень Пола Нітце при Університеті Джонса Хопкінса.

          Фукуяма написав багато праць, що стосуються питань демократизації і міжнародної політичної економії. Його книга «Кінець історії і остання людина», опублікована в 1992 році, уже видана понад 20 мовами. Його остання книга – «Політичний порядок та політичний занепад: від промислової революції до глобалізації демократії».

          Френсіс Фукуяма досить уважно стежить за подіями в Україні ще з часів Помаранчевої революції. У вересні 2013 року, за два місяці до Євромайдану, він був у Києві і під час однієї зі своїх лекцій з глибоким розчаруванням говорив про провал демократичних перетворень в Україні.

          В серпні 2014 року, після Революції гідності, відзначив: «В першу чергу, я був вражений тим, що громадянське суспільство в Україні не здалось після провалу Помаранчевої революції. Ви зберегли і посилили свою здатність до самоорганізації і наданню тиску на владу. Люди в країні не втратили прагнення до кращої влади»

          За матеріалами: zaxid.net, uk.wikipedia.org

          Читай також

        • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Пройди опитування, щоб твоя Церква тебе почула і зрозуміла!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.