Вперше чудотворна ікона «Милосердя двері» перебуватиме в Україні

Читай також

  • «Українці знають свою історію і не можуть капітулювати», — Апостольський Нунцій в Україні
  • Глава УГКЦ у Нью-Йорку: «Одне скажу від народу з України: нікому й на гадку не спадає здатися»
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Вперше чудотворна ікона «Милосердя двері» перебуватиме в Україні

          3 вересня 2016 року, о 15.00, до Архикатедрального собору Святого Юра у Львові вперше урочисто внесуть чудотворну ікону «Милосердя двері». Цю ікону владика Євген (Попович), Архиєпископ і Митрополит Перемишельсько-Варшавський, привезе з м. Ярослава (Польща).

          Українська ікона Пресвятої Богородиці «Милосердя двері» 8 грудня 2015 року, на особисте побажання Папи Франциска, перебувала у Римі під час відкриття ювілейного Року Божого милосердя у всій Католицькій Церкві.

          «Що це означає для нашої Церкви, для нашого народу, годі поки-що вповні усвідомити. Адже ми так давно шукали способу, аби вся Католицька Церква молилася за Україну. Бо зараз на наші плечі лягають дуже тяжкі тягарі… І так виглядає, що Богородиця особисто бере на себе всі необхідні справи, аби промовити слово за Україну. І де? У Римі», – зауважив тоді Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

          У неділю, 4 вересня 2016 року, перед цією іконою молитимуться усі владики, члени Синоду Єпископів УГКЦ, адже саме цього дня Архиєрейською Літургією об 11.00 Синод розпочне свою роботу.

          Упродовж тижня у соборі Святого Юра перед іконою відбуватимуться як спільні, так і приватні молитви, а 10 вересня її урочисто буде перенесено до новоспорудженого університетського храму Святої Софії – Премудрості Божої.

          Того дня о 16.00 розпочнеться Молебень до Божого милосердя, а відтак о 16.30 – молитовна хода із собору Святого Юра до храму Святої Софії – Премудрості Божої. О 18.00 у храмі Святої Софії розпочнеться Вечірня з Литією, а о 19.30 – молитовні чування.

          11 вересня, о 10.00, Блаженніший Святослав освятить храм Святої Софії. Того ж дня ікона повернеться назад до Ярослава.

          «Заохочую усіх вірних Церкви і людей доброї волі використати унікальну нагоду помолитися перед цією чудотворною іконою за нашу Україну, за її свободу і незалежність. Особливо просити у Пресвятої Богородиці миру для нашої землі і опіки над нашими воїнами. До нашого храму у Ярославі, щоб помолитися перед цією іконою прибувають групи паломників з усієї Європи. А тут Божа Мати у своїй чудотворній іконі сама приходить до нас», – закликав Блаженніший Святослав. Він також попросив вірних молитися за успішне проведення цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ.

          Довідка

          Ікона «Милосердя двері» виставлялася під час урочистостей у Ватикані з нагоди відкриття надзвичайного Року Божого милосердя.

          У нашій Церкві ця ікона також є офіційною іконою Року Божого милосердя. Копії цієї ікони виставлені для вшанування в усіх катедральних соборах нашої Церкви.

          «Милосердя двері» – це стародавня ікона, яка належить Греко-Католицькій Церкві, і сьогодні зберігається у соборі Преображення в м. Ярославі у Перемишельсько-Варшавській архиєпархії УГКЦ в Польщі. Ярославська ікона «Милосердя двері» вважається чудотворною та коронована коронами святого Папи Івана Павла ІІ у 1996 році.

          Джерело: Католицький оглядач

          Фото: iglesiacatolica

          Читай також

        • «Українці знають свою історію і не можуть капітулювати», — Апостольський Нунцій в Україні
        • Глава УГКЦ у Нью-Йорку: «Одне скажу від народу з України: нікому й на гадку не спадає здатися»
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.