В Римі презентували книги українського військового капелана

Читай також

  • «Українці знають свою історію і не можуть капітулювати», — Апостольський Нунцій в Україні
  • Глава УГКЦ у Нью-Йорку: «Одне скажу від народу з України: нікому й на гадку не спадає здатися»
  • Довіра життєво необхідна та смертельно вразлива
        • В Римі презентували книги українського військового капелана

          Книги військового капелана о. Андрія Зелінського “Соняхи. Духовність на час війни” та “На ріках вавилонських” були презентовані 6 листопада українській громаді Рима

          Презентація відбулась завдяки співпраці самого автора та товариства “Свята Софія”. На презентацію прийшли представники монаших чинів та згромаджень, студенти та ректорат Української папської колегії святого Йосафата, працівники посольства та звичайні українці, які з певних причин перебувають в столиці Італії. Опісля відбулась ще одна зустріч автора із українською молоддю Рима.

          Автор охарактеризував презентацію своїх книг як “одногодинну духовну віднову, інтерпретацією того, що ми зараз переживаємо”. Очевидно,  о. Андрій мав на увазі сучасні події в Україні, їх головних героїв з часів Майдану аж досі.

          “Спочатку я не міг уявити, якою є моя роль на війні, – розповів капелан, – тому військове капеланство стало для мене найбільшою несподіванкою в моєму житті. Спочатку я їздив на місяць, повертався додому. Уже згодом я зрозумів, що у нас війна ведеться на різних фронтах”.

          “Я не можу описати війну, бо бачив її занадто близько”, – зізнається о. Андрій

          “Я ходив по ангарах авдіївської промзони. Вони, як решето, наскрізь були простріляні кулями, а я вбачав у них зоряне небо. Вміймо бачити красу навіть там, де нам здається, її не може бути. Коли людина любить, перетворює історію на суцільну весну”,- зазначає автор.

          Довідка про автора

          Отець Андрій Зелінський – священик Української Греко-Католицької Церкви, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», військовий капелан. Народився 2 вересня 1979 року. Філософську освіту здобував у Колегії святого Йосафата, Стемфорд, США; богословську – у Папському Григоріанському університеті, Рим, Італія; політологічну – у Національному університеті «Києво-Могилянська академія».
          Своє капеланське служіння серед військовослужбовців розпочав у 2006 р. в Академії сухопутних військ у Львові, а з червня 2014 р. бере активну участь у забезпеченні духовною підтримкою українських військових у зоні АТО, здійснюючи своє служіння у підрозділах ЗСУ під Слов’янськом, Краматорськом, у Пісках, Дебальцевому та під Маріуполем Донецької області.
          За матеріалами: news.ugcc.ua

          Читай також

        • «Українці знають свою історію і не можуть капітулювати», — Апостольський Нунцій в Україні
        • Глава УГКЦ у Нью-Йорку: «Одне скажу від народу з України: нікому й на гадку не спадає здатися»
        • Довіра життєво необхідна та смертельно вразлива
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.