Закон про збільшення української музики на радіо вступив у дію

Читай також

  • Слухай і насолоджуйся ― пісні гурту «ПоприВсе»
  • Музика, народжена у монастирі, визнана міжнародним конкурсом
  • Чи справді у “Таємній вечері” Леонардо да Вінчі прихована мелодія?
        • Закон про збільшення української музики на радіо вступив у дію

          Від сьогодні української музики на радіо стало більше!

          Зміни до закону України «Про телебачення і радіомовлення», які встановлюють квоти на пісні українською мовою на радіо, а також українську мову ведення радіоефіру набули чинності 8 листопада.

          Закон передбачає, що частка пісень державною мовою має становити протягом першого року не менше, ніж 25 відсотків, другого – не менше, ніж 30 відсотків і третього – не менше, ніж 35 відсотків.

          Із дня набрання чинності мінімальна частка ведення передач державною мовою має становити протягом першого року – не менше 50%, протягом другого – не менше 55%, протягом третього – не менше 60%.

          Варто додати, що разом з тим в українському сегменті Фейсбук шириться флешмоб на підтримку українських виконавців та української музики загалом. Суть ініціативи полягає у тому, щоб “запостити” у власному аккаунті улюблену україномовну пісню. Ініціатор – народний депутат Вікторія Сюмар.

          «Поставте те, що любите, попросіть зробити це своїх друзів. Давайте покажемо, яка в нас чудова музика і яка гарна українська мова в українській пісні… Давайте зробимо так, що в нашій стрічці в ФБ хоча б сьогодні було якнайбільше нашої української музики»,– пояснює ініціаторка флешмобу, народний депутат Вікторія Сюмар.

          Цим флешмобом ми покажемо всім – українська пісня є, українська культура є, і це значить, що Україна буде,- додалала ініціаторка.

          До акції уже встигли доєднатися чимало користувачів Фейсбук – як звичайних українців, так і високопосадовців. Серед яких Президент України Петро Порошенко, голова Українського інституту національної пам’яті  Володимир В’ятрович та інші.

          За матеріалами: radiosvoboda.org, radiosvoboda.org та facebook.comfacebook.comfacebook.com

          Фото: pexels.com

           

          Читай також

        • Слухай і насолоджуйся ― пісні гурту «ПоприВсе»
        • Музика, народжена у монастирі, визнана міжнародним конкурсом
        • Чи справді у “Таємній вечері” Леонардо да Вінчі прихована мелодія?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • А чи стало? Чи норми Закону не стосуються інтернет-радіо? Слухаю, як звикло, Креденс Кафе Радіо (http://mjoy.ua/radio/kredens-cafe-radio/) і чи то я неуважний, чи то упорядники плей-листа не чули про Закон, але ще жодної української пісні я не чув…

                • Володимир Дітчук    08.11.2016 о 16:25

                  Так а креденс кафе радіо хіба є засобом масової інформації? це ж просто трек-лист кафешки. і він доступний в мережі. Думаю, на нього даний закон не розповсюджується

                  • Я не юрист і в тонкощах трактування законів не розуміюся, але бачу наступне:

                    Стаття 2. Сфера дії Закону
                    1. Дія цього Закону поширюється на відносини між суб’єктами діяльності в галузі телебачення і радіомовлення незалежно від їхньої форми власності, мети створення, виду статутної діяльності, а також від способу розповсюдження телерадіопрограм та передач, розрахованих на масове приймання споживачами.

                    Потік знаходиться у вільному доступі в мережі, отже “розрахований на масове приймання споживачами”, а значить, нмсд, мав би підпадати під дію Закону. :)