Старшокласники Києва провідують неповнолітніх в’язнів

Читай також

  • На війні образ Бога, віри, себе в церкві розхитується і розвалюється як пазл — його потрібно допомогти перебудувати, — психолог-богослов Максим Вербельчук
  • Стій зі мною. Нас буде Десять і ми будемо з Богом
  • У Кропивницькому діє проєкт, що підтримує сім’ї у кризі 
        • Старшокласники Києва провідують неповнолітніх в’язнів

          22 лютого 2017 року група старшокласників однієї з київських шкіл завітала до підлітків у слідчому ізоляторі

          Під керівництвом досвідченого шкільного педагога-правника Юрія Захарчука учні загальноосвітньої школи №1 Шевченківського району м. Києва приготували зустріч-діалог з неповнолітніми в’язнями на тему “Кривда і прощення”.

          До слова, 22 лютого був Міжнародний день підтримки жертв злочинів та зловживання владою. Тема зустрічі була приурочена також до цієї дати.

          “Рівний – рівному” – незамінний підхід до виховання юнаків, що опиняються за мурами пенітенціарних установ, – вважає адвокат Ігор Свєтлічний, багатолітній волонтер Пенітенціарного душпастирства УГКЦ, що модерував діалог, – саме так ми і задумали цю подію”.

          “У в’язничному капеланстві у праці із засудженими темі надолуження за злочини та потребі вибачення приділяється особливу пастирську увагу”, – поділився о. Костянтин Пантелей, Відділу душпастирства в пенітенціарній системі України Патріаршої курії УГКЦ. Він представив увазі учасників діалогу розповідь про Неділю прощення напередодні Великого посту і про ефективність програм примирення у пенітенціарній практиці.

          На завершення зустрічі старшокласники школи №1 подарували невеличкі сувеніри усім присутнім підліткам, відвідали кімнату для спортивної активності та навіть зіграли з хлопцями коротку партію настільного тенісу.

          Старшокласники бажають у близькому майбутньому обрати професію юриста. Усі вони беруть участь у спеціальній програмі підготовки до вступу на юридичні факультети українських вишів.

          З історії

          У вересні 1985 року VII конгрес ООН щодо запобігання злочинності та поводження з правопорушниками запропонував Декларацію головних принципів правосуддя для жертв злочинів та зловживання владою. А 29 листопада 1985 року Генеральна Асамблея ООН прийняла цю декларацію, вперше розробивши універсальні принципи підтримки і захисту жертв злочинів та зловживання владою. 22 лютого 1990 року уряд Англії опублікував “Хартію жертв злочинів”. З того часу у світі відзначають Міжнародний день підтримки жертв злочинів.

          За матеріалами: Фейсбук-сторінка о. Костянтина Пантелея

          Фото вгорі: поліція Києва

          Читай також

        • На війні образ Бога, віри, себе в церкві розхитується і розвалюється як пазл — його потрібно допомогти перебудувати, — психолог-богослов Максим Вербельчук
        • Стій зі мною. Нас буде Десять і ми будемо з Богом
        • У Кропивницькому діє проєкт, що підтримує сім’ї у кризі 
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.