Більшість українців жертвують особистим життя заради роботи

Читай також

  • Про Дев’яносто шосту сесію Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні
  • Слухання голосу молоді є первинним етапом і має бути основою й вашого служіння в різних напрямах, ― Глава УГКЦ до учасників Форуму молодіжного душпастирства
  • Під час Форуму молодіжного душпастирства дискутували на тему — «Молодь УГКЦ: вчора, сьогодні, завтра»
        • Більшість українців жертвують особистим життя заради роботи

          Більше половини офісних працівників поступаються особистим життям, вільним часом, сім’єю і друзями на користь роботи. Кожен четвертий звинувачує в цьому роботодавця.

          Про це розповіли LIGA.net в експертно-аналітичному центрі HeadHunter Україна. Згідно з результатами опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, українських «білих комірців» по праву можна вважати кар’єристами. Більше половини з них жертвують особистим життям і вільним часом на користь роботи. Тільки кожному четвертому-п’ятому вистачає часу і сил для повноцінної самореалізації в обох сферах. Водночас відмовляються від кар’єри і цікавих проектів на користь особистого життя не більше 4% опитаних.

          Кожен другий головною причиною того, що йому доводиться багато працювати і жертвувати собою заради кар’єри, назвав складну ситуацію в країні. Ще чверть пояснюють такий стан речей завищеними вимогами з боку роботодавця. І майже стільки ж бачать причину в самих собі і в своєму невмінні гармонійно організовувати своє життя.

          Згідно з даними опитування, дві третини роботодавців в Україні підтримують ідею про баланс роботи та особистого життя своїх підлеглих. Практично кожен другий з розумінням ставиться до необхідності співробітника іноді бути відсутнім в офісі з особистих причин. Кожен шостий начальник готовий надати можливість працювати віддалено або запропонувати більш зручний графік роботи.

          Один з восьми намагається мінімізувати перепрацювання. А ось навчання тайм-менеджменту проводять не більше ніж в 4% компаній. Ще рідше зустрічаються в українських офісах системні work-life balance програми.

          Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні 2017 року. В опитуванні взяли участь 800 респондентів з різних регіонів України.

          Коментар о. Ростислава Пендюка, голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ:

          Нам треба навчитися трьох речей:

          1. якісно використовувати час на роботі.

          Мені здається, що для багатьох людей перебування на роботі не завжди означає роботу. Ми дуже багато часу на роботі можемо витрачати на розмови, на кавування-чаювання, на якісь свої справи, відповідно не встигаємо щось зробити, і керівник щось вимагає від нас, тож ми мусимо ще довго сидіти і маємо менше часу на особисте життя.

          2. визначитися з пріоритетами.

          Зайнятим бізнесменам раджу просту річ: на листочку написати систему своїх цінностей Що для мене на першому, на другому місці – хоча б перші 5 сходинок.Що для мене є найважливішим, заради чого я живу, чим я хочу пишатися, що мені насправді приносить радість, що є моїм життєвим натхненням? У цей список треба регулярно заглядати, особливо коли ти стоїш перед вибором: піти додому і бути в буденній домашній ситуації чи докінчити якийсь важливий проект вже сьогодні і мати сатисфакцію з цього. Що вище у твоєму списку: сім’я чи робота? Якщо робота – ок, роби, але чи ти попередив свою сім’ю про те, що вони для тебе є менш важливою? Але якщо все-таки сім’я, то тобі варто сьогодні, коли в тебе є кінець робочого дня, піти додому.

          3. ефективно проводити час із рідними.

          Можна провести пів дня вдома, але не з рідними, а з комп’ютером чи телевізором, а можна одну годину, але настільки якісну, що тобі скажуть “Дякуємо, що ти є з нами”.

          Христос говорив: збирайте собі скарби на небі, а не на землі. Наше земне життя рано чи пізно закінчиться, і з чим ми підемо туди? Навряд чи там буде мати значення авто, на якому ми їздили, чи розмір нашого банківського рахунку, чи якісь робочі досягнення. Напевно, насамперед матиме значення, скільки любові ми дарували тим, хто був поруч.

          За матеріалами: volynnews.com

          Фото: holla.nl

          Читай також

        • Про Дев’яносто шосту сесію Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні
        • Слухання голосу молоді є первинним етапом і має бути основою й вашого служіння в різних напрямах, ― Глава УГКЦ до учасників Форуму молодіжного душпастирства
        • Під час Форуму молодіжного душпастирства дискутували на тему — «Молодь УГКЦ: вчора, сьогодні, завтра»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • Ірина Кисилевич    01.03.2017 о 13:46

                Так, причиною того, що нема особистого життя може бути кар’єризм- проте це одна з причин. Тепер люди не спішать до Шлюбу- за ручку походити, не зустрічатися, жити “на віру”; важко зустріти доброго християнина- не хочуть мучитися і дівують