Відвідати Храм Соломона у 3D може кожен

Читай також

  • ОДЯГ СВЯЩЕННИКА: Що означає? Яке значення кольорів? Чому він такий дивний?
  • Чи є неуважність під час молитви у храмі ознакою духовної незрілості чи маловірства? 
  • Тим, хто перестав ходити до храму через священника чи інших християн
        • Відвідати Храм Соломона у 3D може кожен

          На картах Google стала доступна 3D реконструкція храму в Єрусалимі, на вершині Храмової гори, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Breaking Israel News.

          Мешканець Самарії Ел’ясаф Лібі вирішив створити 3D версію першого храму (храму Соломона) і другого храму (храму Ірода) та розмістити на вершині Храмової гори, там, де обидва храми були розташовані. Разом з Ієхуда Виноград, фахівцем з комп’ютерної графіки, вони розробили віртуальний тур по храму.

          Проект храму дався творцям досить легко, тому що у них вже був чималий досвід створення 3D презентацій різних археологічних та історичних об’єктів. Ієхуда Виноград розповів в інтерв’ю Breaking Israel News, що храм, який існував раніше і про який є безліч інформації, буде відтворити набагато легше, ніж створювати те, що ніколи не існувало.

          Офіційно розробники назвали свій проект «Har Habayit B’c Yadenu» (Храмова гора в наших руках). Ця фраза використовувалася ізраїльськими військовими під час війни 1967 року. Ел’ясаф Лібі заявив, що ця назва має глибокий сенс. Він зазначив, що для того, щоб храм справді був у руках ізраїльтян, потрібно захотіти, щоб це сталося. Він підкреслив, що нам пощастило жити в такий час, коли технології потужним чином можуть допомогти уявити, як має щось виглядати. Лібі заявив, що вони хотіли використовувати цю міць сучасних технологій, щоб показати храм.

          Творці 3D реконструкції храму розмістили її в якості оглядової фотографії на картах Google, зробивши її доступною і безкоштовною для всіх. Правда вони сумніваються, що ця можливість буде тривати довго, тому що карти Ізраїлю і, відповідно, фотографії часто піддаються критиці. І тоді, коли виникають протести, зображення видаляються з сервісу. В даний момент оглядову екскурсію по храму на Храмовій горі можна побачити тут.

          Джерело: Католицький оглядач

          Читай також

        • ОДЯГ СВЯЩЕННИКА: Що означає? Яке значення кольорів? Чому він такий дивний?
        • Чи є неуважність під час молитви у храмі ознакою духовної незрілості чи маловірства? 
        • Тим, хто перестав ходити до храму через священника чи інших християн
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.