У Києві відбудеться молодіжний чемпіонат з вуличного футболу

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • У Києві відбудеться молодіжний чемпіонат з вуличного футболу

          2-3 червня у столиці відбудеться Всеукраїнський чемпіонат з вуличного футболу для молоді «Кубок Карітасу». Подія об’єднає понад 110 учасників віком 13-16 років з 11 міст України і стане найбільшим турніром з аматорського футболу для юнацтва. За словами організаторів, заявлених команд-учасниць – вдвічі більше, ніж торік, під час першого Чемпіонату.

          Ідея «Кубку Карітасу» – це класична ідея вуличного футболу, яким він є у світі: гра для всіх, незалежно від рівня підготовки, статі чи соціального статусу. В командах – і хлопці, і дівчата, більшість яких – із сімей у складних життєвих обставинах. Це підлітки, які будують себе самі: вони мають дещо слабші початкові умови і відвідують молодіжні центри Карітасу у своїх містах, де отримують психологічну підтримку, працюють над характером. Тренування з футболу для них – спосіб ставити цілі, формувати силу волі, спілкуватись, ставати сильнішими.

          До змагань у цьогорічному чемпіонаті зголосились команди з Києва, Львова, Одеси, Хмельницького, Коломиї, Дніпра, Запоріжжя, Кремінної (Луганська область), Старобільська, Кам’янського та Мелітополя. Для учасників турніру передбачені екскурсія та квест на НСК «Олімпійський», майстер-класи з вуличних видів спорту. Чемпіонат підтримує Федерація футболу Києва, представники якої будуть суддями змагань.

          Турнір з вуличного футболу є волонтерським проектом працівників благодійного фонду Карітас України, які працюють з дітьми та молоддю. «Підлітки створюють власні футбольні команди, роблять футбольні ворота з підручних засобів на подвір’ї. Вони знаходять тренерів, самі прописують графік і тренуються навіть у погану погоду. Чемпіонат – це додаткова мотивація для них: вірити в себе, наполегливо йти до мети», – додає Ірина Пухняк, організаторка турніру.

          Також Карітас України запрошує до партнерства представників соціально відповідального бізнесу та всіх, хто може підтримати проведення Чемпіонату. Хоч кількість учасників значно перевершила очікування, організатори вірять, що з допомогою небайдужих українців усі заявлені команди зможуть взяти участь у змаганнях. Чемпіонат планують організовувати щорічно і в перспективі зробити його міжнародним.

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.