В Одесі постав храм УГКЦ

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • В Одесі постав храм УГКЦ

          Когорта храмів УГКЦ 21 травня поповнилася ще однією церквою — Вознесіння Господнього в Одесі. Урочисте освячення довгоочікуваного Господнього дому, який, за підтримки парафіян та усіх небайдужих християн, зводили десять років гостей із різних куточків країни.

          На радісну і високодостойну подію, посвячення нової церкви, завітали Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, Єпископ Одеський і Симферопольський РКЦ Броніслав (Бернацький), глава вірмен-католиків у східній Європі Рафаель (Мінасян), а також предстоятель Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви в Україні єпископ Серге (Машевські). На свято також прибули священики Одеського і Миколаївського деканатів, запрошені з Львівської і Тернопільсько-Зборівської архиєпархій, з Бучацької єпархії та численне духовенство Одесько-Сімферопільської дієцезії РКЦ, гості й чимала громада вірних, котрі прибули розділити радість народження церкви, на яку довго очікувати й молили Господа Бога не один рік і цей день врешті настав.

          Розпочалося богослужіння із чину освячення, де Єпископ Михаїл разом із Преосвященними Владиками та усіма священнослужителями освятили престіл, кивот, проскомидійник, помазавши їх святим єлеєм й окропили храм свяченою водою. Після чину освячення відбулася Архієрейська Божественна Літургія, яку своїм чудовим співом прикрасили студенти Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщм. Г. Хомишина на чолі з диригентом Іваном Андрухівим, що прибули на запрошення ректора академії – о. Миколи Слободяна.

          — Священик сам ніколи не може збудувати храм, адже це спільна справа громади вірних. Тож бажаю, щоб парафія Вознесіння Господнього завжди була живою, щоб батьки приводи своїх діточок, адже діти— це майбутнє Церкви й України, —наголосив під час проповіді преосвященний владика Михаїл.

          На завершення Божественної Літургії віце-канцлер о. ліц. Петро Маковецький, зачитав декрети: заснування парафії й декрет призначення адміністратора о. д-ра міт. Рамана Мірчука.

          О. Микола, о. Роман та владика Михаїл щиро подякували Господу Богу і всім жертводавцям за допомогу у будівниці святині. Слова подяки, за плідну співпрацю лунали для благодійних організацій Renovabis та Kirche in Not, завдяки яким, змогли придбати дане приміщення, а коштами місцевих парафіян і пожертвами парафіян храму Святого Івана Хрестителя у Виппані (штат Нью-Джерсі, США), змогли переобладнати під храм Вознесіння Господнього. Опісля, за вагомий внесок у спорудження храму, було зачитано та вручено подячні грамоти найбільшим жертводавцям. У свою чергу о. Микола подякував усім тим, хто долучився до побудови храму, молитвами, порадами, коштами й своєю працею.

          Джерело: Одеський екзархат УГКЦ

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.