Папа хоче почути тебе!

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Папа хоче почути тебе!

          Від 10 серпня до 30 листопада українська молодь, віком від 16 до 29 років має нагоду розповісти Папі Римському про себе. Для цього дві Католицькі Комісії Душпастирства молоді в Україні (Римсько і Греко-Католицької церкви) пропонують спеціальне онлайн-анкетування українською мовою. Відповіді на запитання використають у підготовці  XV Синоду Єпископів, під гаслом — „Молодь, віра та розпізнання покликання“, який проходитиме в жовтні 2018 року в Римі.

          Анкету української мовою можна заповнити за адресою  https://papasluhae.wufoo.eu/forms/m-/

          — Ця ініціатива, — розповідає о. Міхал Воцал із Комісії Душпастирства Молоді, — шанс для наших церков служити молоді ще краще. До участі в опитуванні запрошують всю молодь, навіть якщо хтось не є католиком або християнином. Папа бажає, щоб їх голоси дійшли  до вух та сердець пастирів. Він хоче, щоб молодь зрозуміла, що Церква прагне в них бачити протагоністів.

          Перша частина анкети — питання, які стосуються життєвої ситуації: освіта, цивільний стан, кількість дітей та незалежність від батьків.

          У друга частині — „Як бачиш себе та навколишній світ?“, йдеться про самооцінку та ієрархії цінностей, які стосуються родини, самореалізації в професії, досягнення соціального стану, ступінь довіри до різних установ: уряду, школи, поліції, Католицької Церкви.

          У частині „Мій життєвий вибір“ респондентів просять поділитися баченням про те, у якому віці найкраще покидати батьківський дім, коли народилася їхня перша дитини, яку кількість малюків планують. А також і про те, що стосуються участі в політичному, соціальному та професійному житті.

          „Релігія, віра та Церква“ — тут йдеться про те, як часто респонденти беруть участь у релігійних практиках, та яке місце займає релігія в ієрархії цінностей. Автори анкети питають також, ким для респондентів є Ісус та які важливі завдання стоять перед Католицькою Церквою.

          Останні дві частини анкети стосуються присутності молоді в цифровому світі та дають можливість, завдяки відкритим питанням, поділитися власним досвідом віри та баченням Церкви.

          Джерело: Католицький оглядач

           

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"