Фестиваль родин. Жива парафія в дії

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • Фестиваль родин. Жива парафія в дії

          Справді жива парафія — це тоді, коли прихожани того чи іншого храму збираються не лише на Літургії, а спільно творять власне середовище. Коли шукають нагоду, щоб зустрітися, побути разом, організувати святкування, цікаві заходи, запросити гостей, щоб показати — ми єдина родина.

          Переконана, що тепер, особливо в середовищі УГКЦ, таких парафій чимало. Та у великому місті, серед маси різноманітних культурних, просвітницьких, соціальних заходів, вони часто губляться. Тому, підготування кожного святкування чи будь-якого парафіяльного заходу потребує багато зусиль. Адже треба зуміти зацікавити людей, особливо молодь.

          Парафія Пресвятої Євхаристії у Львові (Рясне-2) 13 серпня організувала великий Фестиваль родин. З безліччю цікавих заходів і для дітей, і для дорослих: майстер-класи, музика, танці, банси, лотерея, смачнющий куліш і домашня випічка. Впродовж тижня тривав конкурс малюнка „Недільний день“, до якого мали можливість доєднатися діти різного віку. На Фестивалі організували експозицію цих робіт та нагороджували переможців. Парафіяни демонстрували власні вміння і таланти — акторство, спів, танці (бальні та спортивні) та багато іншого.

          Були на Фестивалі й талановиті гості — Софія Федина та Мар’яна Ільків, запальні ведучі — Олег Пригода та Ira Patron.

          — Вчора мала шалену приємність долучитися до прекрасного і душевного свята, яке організував о. Михайло — парох парафії Пресвятої Євхаристії у Рясне 2. Таке свято біля їх церкви відбувалося вперше, отець дуже переживав, чи люди прийдуть, чи це буде їм потрібне. Проте поза всіма переживаннями свято Вдалося!!!!!!! А як дітки танцювали і співали разом зі мною, а повстанський Марш Сотні левів співали всією громадою разом!!! Я зустріла багато знайомих, бійців ЗСУ, і просто насолодилася чудовим святом!!! Побільше б таких:))), — поділилася емоціями на своїй сторінці у фейсбуці українська співачка Софія Федина.

          Активна робота з парафіянами в цьому храмі відбувається постійно. Настоятель Михайло Німак ініціює чимало цікавих заходів до різних свят і не тільки: „Прощання з Колядою“, Свято Миколая, День матері, День батька… Особливу увагу приділяють молодим сім’ям, адже від них залежить, як виховуватимуть дітей. При храмі діє Катехитична школа для дітей, також тут упродовж року займаються писанкарством, макраме, діє молодіжний хор. Священики часто організовують подорожі в різні монастирі та святі місця для парафіян різного віку.

          — Ціль цього Фестивалю об’єднати родини, ближче перезнайомитися. Адже щоразу в церкві ми бачимося, але далеко не з усіма знайомі. А це була чудова нагода здружитися. Думаю, що в майбутньому будуть інша спільні проекти. Для мене Фестиваль родини якраз і є такою платформою об’єднання. Адже маємо спільні зацікавлення, бажання творити при церкві культурний осередок. Приємно, що багато людей показали свої таланти, вміння. Одночасно і дітей своїх залучили, багато з них виступали на сцені. Такий Фестиваль проводитимемо щороку. Це буде наша гарна традиція, — розповіла співорганізатор і координатор Фестивалю родин Марія Гевак.

          Вже в третю неділю вересня при храмі Пресвятої Євхаристії відбудеться День Тата, а в жовтні урочисте відкриття Катехитичної школи. Тож усі охочі мають нагоду доєднатися до святкувань.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"