Право на помилку і другий шанс. “Горіховий дім” знає, як це

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Право на помилку і другий шанс. “Горіховий дім” знає, як це

          Право на помилку і можливість другого шансу — наскільки це насправді важливо, а часто й доленосно, можуть сказати лише ті, кому доводилося жити на межі. Та саме ці люди, як ніхто розуміють: інколи досить доброго слова, віри когось стороннього, що все можна виправити для того, щоб впавши, була сила піднятися і змінити траєкторію руху. Саме про помилки, як можливість для нового підйому говорили 16 серпня на святкуванні семиліття діяльності Центру інтегральної опіки для жінок у кризових ситуаціях „Горіховий дім“ у Львові.

          Кожен, хто прийшов на святкування розумів, що в той чи інший спосіб може допомогти втілити велику мрію — реконструювати занедбану будівлю (на це потрібно зібрати 3,7 млн. грн.), яку зараз надали в оренду Центру, щоб перетворити її на місце надії жінок, які переживають особливі труднощі.

          Галина Онишко співзасновниця благодійної організації-фонду «Горіховий дім».

          „Сьогодні друзі з Горіховий дім/Walnut House показали віру у мрію. В дворику понищеного будинку на Личаківській, 90, який міська рада дала в оренду для розміщення центру інтегральної опіки жінок в кризових ситуаціях, було свято. Купа усмішок, добрих розмов, лекція Софії Опацької про долання страху перед помилками. І в якийсь момент забулися потріскані стіни, вирвані розетки, потовчена підлога, закинутий підвал і ожила мрія — кафе-пекарня під великим крислатим горіхом, маленький community center для мешканців прилеглих вулиць, які з острахом і підозрою дивилися на цих усміхнених людей, і притулок для жінок, яким у цей момент просто нема куди йти“, — поділилася на своїй сторінці фейсбуку заступник директора з питань розвитку, редактор англійської версії РІСУ Мар’яна Карапінка.

          Святкування семиліття Центру інтегральної опіки для жінок у кризових ситуаціях „Горіховий дім“

          Святкування було особливим ще й тим, що кожен мав можливість зрозуміти — помилки, які ми робимо у своєму житті, без підтримки, правильного розуміння оточення та можливості для другого шансу для людини можуть стати фатальними. Тому мусимо змінювати суспільну думку — помилятися не страшно, а навіть корисно, якщо це робити швидко, дешево і розумно (так вважає відомий американський економіст українського походження Адріан Сливоцький). Саме помилки, як шлях до успіху аналізувала проректор Українського католицького університету Софія Опацька у своїй лекції „Три уроки успіху від Софії Опацької: чому помилятися нестрашно?“

          Юрій Лопатинський, засновник Центру інтегральної опіки для жінок у кризових ситуаціях „Горіховий дім“

          — Ми живемо в суспільстві, яке дуже кероване успіхом. І якщо хтось робить помилку, то в очах оточення стає дефективним. Хоча найуспішніші в світі суспільства стали такими завдяки тому, що дають людям у своєму середовищі право робити помилки. Провідні світові компанії шукають людей, які мають досвід помилок. І логіка проста — якщо людина вміє помилятися, то вона навчилася на цих помилках. Адріан Сливоцький каже: „Розумні не люблять помилятися, а дуже розумні — обожнюють помилятися“, — наголосила Софія Опацька.

          Проректор Українського католицького університету, декан і засновник Львівської бізнес-школи УКУ Софія Опацька

          Добрим прикладом як правильно помилятися — швидко, дешево, розумно — є робота стартапів. Коли перш, ніж вивести продукт на ринок, випускають його пробну версію, а потім кожну наступну покращують.

          Зрештою, чому помилятись необхідно і корисно обговорювали всі разом. Тож дійшли висновку, що помилки сприяють швидшому розумінню, що не туди йдеш і можеш повернути; кожна помилка робить тебе сильнішим; отримуєш безцінний досвід; помилка — це одна з альтернатив успіху, бо якщо не помилятися, успіху не буде; помилки дають вміння ризикувати; помиляючись, стаєш поблажливішим до інших; помилки дають нам можливість рефлексії та самоаналізу; кожна помилка — це нагода почати новий підйом.

          На підтримку „Горіхового дому“ художниця Надія Перенко подарувала свої картини, які можна було придбати на тихому аукціоні.

           

          Святкування семиліття Центру інтегральної опіки для жінок у кризових ситуаціях „Горіховий дім“

          Наталія ПАВЛИШИН

          Довідка

          Сім років тому, у серпні 2010 року Центр інтегральної опіки відкрив свої двері для жінок, що опинилися у кризовій ситуації, без даху над головою. Щороку мешканки центру святкували цю символічну дату, як початок відліку свого нового життя.  Більше про історію жіночого центру тут https://home.walnut.house/

           

           

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"